Τουρκία-δημοτικές εκλογές: Χάνει σε Σμύρνη και Άγκυρα ο Ερντογάν

Τουρκικές Δημοτικές Εκλογές
Τουρκικές Δημοτικές Εκλογές AP

Προηγείται το κόμμα του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι κατά την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας διαπιστώθηκαν 310 περιστατικά από τα οποία τα 62 ήταν προπηλακισμοί ή τραυματισμοί και τα 20 παράνομη οπλοφορία.

Με την άρση της απαγόρευσης από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο μεταδίδονται πλέον και επίσημα τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στην Τουρκία για τις τοπικές εκλογές.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ προηγείται στην Κωνσταντινούπολη οριακά έναντι του Εκρέμ Ιμάμογλου.

ADVERTISING
Τουρκία-δημοτικές εκλογές: Χάνει σε Σμύρνη και Άγκυρα ο Ερντογάν

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης (CHP) για τη δημαρχία της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, προηγείται του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος (AKP) Μεχμέτ Οζασεκί.

Στην Σμύρνη δεν φαίνεται κάποια έκπληξη καθώς ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Τουντς Σογιέρ προηγείται του Νιχάτ Ζεϊμπέκι (AKP).

Τουρκικές Δημοτικές Εκλογές
Τουρκικές Δημοτικές Εκλογές AP

Νωρίτερα, στις 5 το απόγευμα έκλεισαν και οι τελευταίες κάλπες στις δυτικές πόλεις στην Τουρκία και ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων για τις τοπικές εκλογές.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι κατά την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας διαπιστώθηκαν 310 περιστατικά από τα οποία τα 62 ήταν προπηλακισμοί ή τραυματισμοί και τα 20 παράνομη οπλοφορία.

Τουρκικές Δημοτικές Εκλογές
Τουρκικές Δημοτικές Εκλογές AP

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι σήμερα σκοτώθηκαν 2 άτομα ενώ άλλα δύο είχαν χάσει την ζωή τους πριν ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία.

Συνολικά στους 4 ανέρχονται σύμφωνα με αυτή την επίσημη ανακοίνωση οι νεκροί συμπεριλαμβανομένων αυτών που είχαν σκοτωθεί σε προηγούμενες συμπλοκές και γίνεται και μια σύγκριση με τις δημοτικές εκλογές του 2014 όπου σημειώνεται πως τότε είχαν σκοτωθεί 14 άτομα την ημέρα των εκλογών και 5 πριν την ημέρα των εκλογών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Τούρκικες Εκλογές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τουρκία: Έκλεισαν οι κάλπες των δημοτικών εκλογών - Τέσσερις νεκροί συνολικά

Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: Ο Ερντογάν ψήφισε στην Κωνσταντινούπολη

Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: Επεισόδια σε εκλογικά κέντρα - Δύο νεκροί και δύο τραυματίες

Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: Στις κάλπες 57 εκατ. ψηφοφόροι - Κρίσιμο τεστ για Ερντογάν

Τουρκία: Πόσες περιφέρειες της έχουν ελληνικό όνομα

SHARE:

24Media Network