Τουρκία: Φωτορεπόρτερ κατήγγειλε ότι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον σκοτώσουν

Τουρκία: Φωτορεπόρτερ κατήγγειλε ότι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον σκοτώσουν
https://twitter.com/Kilicbil

O Μπουλέντ Κιλίκ αντιμετωπίστηκε ιδιαίτερα βίαια από τους Τούρκους αστυνομικούς τους οποίους καταγγέλλει για προσπάθεια εξόντωσής του.

Στην καταγγελία ότι Τούρκοι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον σκοτώσουν προχώρησε ο Τούρκος φωτορεπόρτερ Μπουλέντ Κιλίκ.

Ο εργαζόμενος στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων φωτορεπόρτερ κάλυπτε το Pride της Κωνσταντινούπολης το Σάββατο το οποίο η τουρκική αστυνομία διέλυσε βίαια χτυπώντας-μεταξύ άλλων-και ανθρώπους των ΜΜΕ.

Ενας από αυτούς ήταν ο Κιλίκ ο οποίος κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί προσπάθησαν να του κόψουν την ανάσα: “Προσπάθησαν να με σκοτώσουν, να μου κόψουν την αναπνοή και αυτό είναι κάτι που θα αναφερθεί στο δικαστήριο” τόνισε σε ποστάρισμά του ο Τούρκος φωτογράφος.

Οι συλληφθέντες από τις επιχειρήσεις της αστυνομίας στο Pride της Κωνσταντινούπολης έφτασαν τις 20. Στις περισσότερες εξ αυτών χρησιμοποιήθηκε υπέρμετρη βία χωρίς να υπάρχει πρόκληση από τους διαδηλωτές. Ανθρωποι σύρθηκαν στο έδαφος, άλλοι χτυπήθηκαν ή πιέστηκαν στο λαιμό.

Μάλιστα, σε ένα από τα video που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο ο Κιλίκ ακούγεται να φωνάζει “δεν μπορώ να αναπνεύσω”, φράση που παραπέμπει στο “i can’t breathe” του Τζορτζ Φλόιντ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα