Τουρκία: Καταστροφές από “ελεγχόμενες” εκρήξεις στον πυρηνικό σταθμό του Ακούγιου

Τουρκία: Καταστροφές από “ελεγχόμενες” εκρήξεις στον πυρηνικό σταθμό του Ακούγιου
Εικόνα από τον πυρηνικό σταθμό του Ακούγιου μετά τις εκρήξεις twitter

Ζημιές σε σπίτια και εγκαταστάσεις προκάλεσαν οι δύο ελεγχόμενες, σύμφωνα με τις αρχές, εκρήξεις στον υπό κατασκευή, πυρηνικό σταθμό του Ακούγιου.

Ελεγχόμενες, σύμφωνα με τις αρχές, εκρήξεις στον πυρηνικό σταθμό Ακούγιου στην Τουρκία, σημειώθηκε την Τρίτη (19/01), με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε παρακείμενα σπίτια και εγκαταστάσεις.

Η διοίκηση του σταθμού, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τόνισε: “Δημιουργήθηκε επιτροπή αξιολόγησης ζημιών για τον προσδιορισμό των καταστροφών σε σπίτια και θερμοκήπια στην περιοχή Büyükeceli λόγω της ελεγχόμενης έκρηξης στον πυρηνικό σταθμό Ακούγιου, και έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες μελέτες. Μια ομάδα από τη Διεύθυνση Επιθεώρησης Ιδιωτικής Ασφάλειας της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας ανέλαβε να διενεργήσει τις απαραίτητες επιθεωρήσεις σχετικά με την έκρηξη. Το θέμα θα εξεταστεί από κάθε άποψη και θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τους πληγέντες”.

Να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο είναι υπό κατασκευή και ο πρώτος αντιδραστήρας αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2023.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα