Τουρκική κυβέρνηση: Καταστροφική η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ

Τουρκική κυβέρνηση: Καταστροφική η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ
Turkish Vice President Bekir Bozdag speaks during a mmorial service for the victims of a deadly fire in Backnang, southern Germany. Tuesday March 12, 2013. An early-morning fire Sunday at an apartment building in Backnang, left eight people of Turkish origin dead, seven of them children. (AP Photo/dpa,Marijan Murat) AP

Για νέα σύρραξη στη Μέση Ανατολή προειδοποίησε ο Μπεκίρ Μποζντάγν, σε περίπτωση που ο αμερικανός Πρόεδρος τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση

Καταστροφή και νέα σύρραξη στη Μέση Ανατολή θα προκαλούσε η ενδεχόμενη αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ απότ ις ΗΠΑ, προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Μποζντάγ υπογράμμισε ότι το καθεστώς της Ιερουσαλήμ έχει καθοριστεί από διεθνείς συνθήκες και η διατήρησή του είναι σημαντική για την ειρήνη στην περιοχή.

“Το καθεστώς της Ιερουσαλήμ και του Όρους του Ναού έχουν καθοριστεί από διεθνείς συμφωνίες. Είναι σημαντικό να διατηρηθεί το καθεστώς της Ιερουσαλήμ για να προστατευθεί η ειρήνη στην περιοχή”, τόνισε. Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας “θα άνοιγε τον δρόμο για νέες συγκρούσεις, νέες διαμάχες, για περισσότερη αστάθεια στην περιοχή, για απρόβλεπτα γεγονότα”, συνέχισε.

Σύμφωνα εξάλλου με τον Μποζντάγ, το μέτρο αυτό “δεν θα έδινε κανένα πλεονέκτημα στο Ισραήλ, σε άλλες χώρες ή στην περιοχή” και το μόνο που θα έκανε θα ήταν “να σύρει την περιοχή στον δρόμο μιας νέας καταστροφής”.

Πηγή:ΑΜΠΕ Φωτογραφία:AP Photo/dpa,Marijan Murat

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα