Τουρκία: Μπλόκαρε ταξίδι υπουργού και βουλευτών της Γερμανίας στο Ιντσιρλίκ

Τουρκία: Μπλόκαρε ταξίδι υπουργού και βουλευτών της Γερμανίας στο Ιντσιρλίκ

Νέο "επεισόδιο" μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας. Η τελευταία δεν επέτρεψε την επίσκεψη ανώτερων Γερμανών αξιωματούχων στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ, στην οποία βρίσκονται 250 Γερμανοί στρατιώτες

Ολοένα και πιο τεταμένες γίνονται οι σχέσεις της Γερμανίας με την Τουρκία, καθώς όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη, η γείτονα χώρα μπλόκαρε τα σχέδια ενός ανώτερου Γερμανού αξιωματούχου να επισκεφτεί την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ραλφ Μπράουσκιπε και βουλευτές της χώρας είχαν προγραμματίσει να μεταβούν τον Ιούλιο στη συγκεκριμένη βάση στη νότια Τουρκία, στην οποία βρίσκονται περίπου 250 Γερμανοί στρατιώτες, έξι αναγνωριστικά αεροσκάφη Tornado και ένα αεροπλάνο ανεφοδιασμού, που συμμετέχουν στην υπό τις οδηγίες των ΗΠΑ, μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία.

"Οι Τούρκοι αξιωματούχοι δεν εγκρίνουν προς το παρόν τα σχέδια του ταξιδιού", δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, σημειώνοντας ότι το Βερολίνο τρέφει ελπίδες ότι το ταξίδι αυτό θα γίνει τελικά.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινωθεί ότι οι δύο χώρες οριστικοποίησαν μια συμφωνία για την κατασκευή νέων κατοικιών και εγκαταστάσεων για αεροσκάφη, για τις γερμανικές δυνάμεις στην βάση Ιντσιρλίκ.

Η σχέση των δύο χωρών πάντως περνάει κρίση τις τελευταίες εβδομάδες, ιδιαίτερα από τότε που το γερμανικό κοινοβούλιο αναγνώρισε ως γενοκτονία τους μαζικούς θανάτους Αρμενίων από τις οθωμανικές δυνάμεις το 1915.

Πηγή: Reuters

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Τουρκία
SHARE:

24Media Network