Τουρκία για κυρώσεις ΗΠΑ: Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα

Τουρκία για κυρώσεις ΗΠΑ: Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Η αντίδραση της Τουρκίας στην απόφαση των ΗΠΑ για κυρώσεις ήταν αναμενόμενη και έντονη. Αντίδραση και από τη ρωσική πλευρά.

Oπως ήταν αναμενόμενο η Τουρκία αντέδρασε στην αμερικανική απόφαση για κυρώσεις με την αιτιολογία της αγοράς των πυραύλων S-400 από την Άγκυρα.

Σε δήλωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι “είναι σε όλους γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αγοράστηκε το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα για την ορθότητα της οποίας έχει εκφραστεί και ο πρόεδρος Τραμπ”.

“Η Τουρκία” συνεχίζει “έχει εκφράσει την πρόθεση να συνεργαστεί με το ΝΑΤΟ για να αντιμετωπίσει το τεχνικό ζήτημα, αν και εφόσον αυτό προκύπτει (σσ τη συμβατότητα με τα οπλικά συστήματα της Συμμαχίας).

“Αρα, η επιβολή μονομερών κυρώσεων είναι για μας μία ανεξήγητη πράξη. Η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα εναντίον αυτής της κίνησης που βλάπτει τις διμερείς σχέσεις. Υπό την ηγεσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είμαστε προσανατολισμένοι στο στόχο της πλήρους ανεξάρτητης αμυντικής βιομηχανίας” συμπεραίνει η δήλωση.

Λαβρόφ: Παράνομες οι κυρώσεις

Από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι οι κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον της Τουρκίας για την αγορά των ρωσικών συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία είναι παράνομες και επιδεικνύουν αλαζονεία προς το διεθνές δίκαιο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα