Τουρκία: Στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας “φέρνει” την Ελλάδα ο Ερντογάν

Τουρκία: Στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας “φέρνει” την Ελλάδα ο Ερντογάν
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Η Ελλάδα αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του αυριανού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκία, υπό τον Ερντογάν, στον απόηχο των τελευταίων προκλήσεων της Άγκυρας.

Κλιμακώνει συνεχώς την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την Ελλάδα να γίνεται πρώτο θέμα στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Άγκυρας.

Το αυριανό συμβούλιο, υπό την ηγεσία του Τούρκου προέδρου, όπως μεταδίδει το CNNTurk, θα είναι “σημαντικό, τη στιγμή που η Ελλάδα συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο“.

Την πρώτη θέση στην ατζέντα του συμβουλίου καταλαμβάνει η Ελλάδα, με το ίδιο δημοσίευμα να μιλά για “ελληνικές παραβιάσεις στο Αιγαίο”, ενώ γίνεται ειδική αναφορά και στην “ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων στη Λέσβο και τη Σάμο”, ισχυρισμούς για τους οποίους η Τουρκία απέστειλε διάβημα διαμαρτυρίας.

Στο συμβούλιο αναμένεται να τεθεί εκ νέου το ζήτημα αγοράς F-16 από τις ΗΠΑ, με το ίδιο δημοσίευμα να αναφέρει ότι η Τουρκία “θα αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση αρνητικής ανταπόκρισης σε αυτό το αίτημα”.

Νέες απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας

Νέες απειλές εξαπέλυσε το μεσημέρι της Τρίτης (27/9) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχεδόν ταυτόχρονα με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός του είπε μεταξύ άλλων ότι “τα όπλα που συσσωρεύτηκαν στη Δυτική Θράκη και στα νησιά δεν σημαίνουν τίποτα για εμάς“.

Συμπλήρωσε πως η χώρα του δεν θα συμβιβαστεί για την άμυνά της. “Η υποστήριξη από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη δεν μπορεί να σας σώσει” είπε απευθυνόμενος στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη του προς την Ευρώπη λέγοντας πως “η Δύση προτίμησε να παριστάνει τους τρεις πιθήκους“.

“Με την παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Μεσόγειος παραδόθηκε στην ιμπεριαλιστική κατοχή. Λυπούμαστε βαθιά για το γεγονός ότι η Μεσόγειος μνημονεύεται σήμερα με ένταση και θανάτους μεταναστών. Μπροστά στους θανάτους μεταναστών στη Μεσόγειο, η Δύση προτίμησε να παριστάνει τους τρεις πιθήκους , δηλαδή δεν βλέπουν το κακό, δεν ακούν το κακό, δεν μιλούν για το κακό”.

Εμμένοντας επιπλέον στους ισχυρισμούς περί δήθεν εκπαίδευσης τρομοκρατών στο Λαύριο δήλωσε πως αναμένει από όλες τις γειτονικές χώρες, ειδικά την Ελλάδα – όπως υποστήριξε – “να λάβουν μέτρα κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων που αποτελούν απειλή για την ειρήνη”.

Χθες άλλωστε η Τουρκία κλιμάκωσε ακόμη περισσότερο την ένταση με διάβημα προς τη χώρα μας, αλλά και τις ΗΠΑ καλώντας τον πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα για να δώσει “εξηγήσεις”, προκειμένου η Αθήνα να σταματήσει -όπως ισχυρίζεται τις παραβιάσεις στα νησιά.

“Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται”

Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται ανακοίνωσε τη Δευτέρα και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με τις νέες απειλές που εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της χώρας μας.

Σε γραπτή του δήλωση, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σημειώνει ότι “σε μια εποχή που η Ρωσία εισέβαλε ξανά σε ένα κυρίαρχο ευρωπαϊκό κράτος, οι δηλώσεις που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των Συμμάχων του ΝΑΤΟ δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμες”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα