Τουρκία: “Εξουδετερώσαμε” 101 Σύρους στρατιώτες σε αντίποινα των 5 νεκρών μας

Τουρκία: “Εξουδετερώσαμε” 101 Σύρους στρατιώτες σε αντίποινα των 5 νεκρών μας
Τούρκοι στρατιώτες στη Συρία. AP

Η Τουρκία θα συνεχίσει να προβαίνει σε αντίποινα ενάντια στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις διαμηνύει η Άγκυρα, μετά τον θάνατο πέντε τούρκων στρατιωτών.

Η Άγκυρα ανακοίνωσε πως οι τουρκικές δυνάμεις έπληξαν 115 στόχους των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και «εξουδετέρωσε» 101 μέλη των συριακών ενόπλων δυνάμεων σε αντίποινα στην επίθεση της Δαμασκού από την οποία σκοτώθηκαν νωρίτερα σήμερα πέντε Τούρκοι στρατιώτες στη βορειοδυτική Συρία.

«Μέχρι στιγμής, 115 (συριακοί) στόχοι χτυπήθηκαν άμεσα και 101 μαχητές του καθεστώτος εξουδετερώθηκαν σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες από πολυάριθμες πηγές», υπογράμμισε η ανακοίνωση.

«Τρία άρματα μάχης και δύο θέσεις όλμων καταστράφηκαν, ενώ επλήγη και ένα ελικόπτερο».

Το τουρκικό επιτελείο χρησιμοποιεί τον όρο «εξουδετέρωση» γενικά όταν δυνάμεις του σκοτώνουν, τραυματίζουν, ή αιχμαλωτίζουν αντιπάλους τους.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν καταδίκασε την επίθεση δυνάμεων του συριακού καθεστώτος στην βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε Τούρκων στρατιωτών και τον τραυματισμό πολλών άλλων.

Με tweet του, ο Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε ότι «υπήρξαν άμεσα αντίποινα σε αυτή την ειδεχθή επίθεση και στόχοι του καθεστώτος επλήγησαν».

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ διεμήνυσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προβαίνει σε αντίποινα ενάντια στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει αυτό που οφείλει να κάνει έως ότου η Δαμασκός υποχωρήσει από την γραμμή που έχει παραβιάσει στην Ιντλίμπ», τόνισε ο Τσελίκ σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, αναφερόμενος στην ζώνη αποκλιμάκωσης που έχει συμφωνηθεί στην επαρχία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα