Τουρκία: Συνετρίβη πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev – Οκτώ νεκροί

Τουρκία: Συνετρίβη πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev – Οκτώ νεκροί
Tο ρωσικό Beriev Be-200 Eurokinissi

Το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Beriev συνετρίβη υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στο Καχραμάνμαρας στη Νότια Τουρκία. Επιχειρούσε για την κατάσβεση των μεγάλων φωτιών που καίνε στη γειτονική χώρα.

Αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε στη νότια Τουρκία στην περιοχή Καχραμάνμαρας, όταν ένα ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Beriev-200 που επιχειρούσε στην περιοχή για την κατάσβεση των πυρκαγιών συνετρίβη, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οκτώ άνθρωποι, πέντε Ρώσοι και τρεις Τούρκοι, σκοτώθηκαν στη συντριβή ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους Βe-200 στη νότια Τουρκία, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με τη dailysabah.com, το αεροσκάφος νοικιάστηκε από τη Γενική Διεύθυνση Δασών από τη Ρωσία και μετέφερε 8μελές πλήρωμα, ενώ χρησιμοποιήθηκε στην υπηρεσία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δασών των Αδάνων όταν ανταποκρίθηκε άμεσα για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο Καχραμάνμαρας.

«Την ώρα που επιχειρούσε στην κατάσβεση μιας πυρκαγιάς κοντά στην πόλη Καχραμανμάρας, ένα Be-200, που είχε ενοικιαστεί από τη Ρωσία, συνετρίβη. Ομάδες διάσωσης έχουν σταλεί στο σημείο της συντριβής. Τα πλήρωμα αποτελείτο από 8 ανθρώπους, έξι από τη ρωσική ομάδα και δύο από τη γενική διεύθυνση Δασών (της Τουρκίας)», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η γενική διεύθυνση Δασών της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ένας μεγάλος αριθμός διασωστών έχει αναπτυχθεί στο σημείο.

Τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες όπου διακρίνεται καπνός που έχει υψωθεί σε μια ορεινή περιοχή.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας γνωστοποίησε σήμερα ότι πέντε Ρώσοι και τρεις Τούρκοι επέβαιναν στο αεροσκάφος, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στα Άδανα, λίγο πριν από την προσγείωσή του, σύμφωνα με τον στρατό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα