Τουρκία: Τα παιδιά ολοένα και λιγοστεύουν στην τουρκική επικράτεια

Τουρκία: Τα παιδιά ολοένα και λιγοστεύουν στην τουρκική επικράτεια
Παιδιά στην Τουρκία AP

Ο παιδικός πληθυσμός είναι ολοένα και μειούμενος στην Τουρκία όπως αποδεικνύουν οι επίσημες στατιστικές.

Η Τουρκία σίγουρα δεν αντιμετωπίζει το οξύ δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, οι τάσεις όμως που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια δεν επιτρέπουν μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον.

Το 2020 τα παιδιά ηλικίας 0-17 αντιπροσώπευσαν το 27,2% του συνολικού τουρκικού πληθυσμού, ποσοστό που είναι το μικρότερο από το μακρινό 1935 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της τουρκικής στατιστικής υπηρεσίας.

Σε σχέση με πέρυσι, η σχετική πτώση ήταν ελάχιστη (0,3%), όμως αν κανείς συγκρίνεις το ποσοστό μ’ αυτά που είχαν καταγραφεί τη δεκαετία του 70, παρατηρεί μία πολύ μεγάλη μείωση που τείνει προς το 50%. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 1970, πριν δηλαδή 51 χρόνια, τα παιδιά αντιπροσώπευαν το 48,5% του πληθυσμού της χώρας.

Παρά τη μείωση όμως, ο συνολικός πληθυσμός της Τουρκίας παραμένει στα 83,6 εκατομμύρια αριθμός όμως που αναμένεται να πέσει τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τις μελέτες της στατιστικής υπηρεσίας, ο παιδικός πληθυσμός θα μειωθεί στο 20,4% το 2060 και θα πέσει κάτω από το 20% το 2080.

Σε σχέση πάντως με τους αντίστοιχους αριθμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης (18,2% τα παιδιά επί του συνολικού πληθυσμού το 2020), η Τουρκία μπορεί να ισχυριστεί ότι παραμένει σε καλύτερα επίπεδα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα