Τουρκική εισβολή στη Συρία: 18 νεκροί άμαχοι και πάνω από 200 τραυματίες

Τουρκική εισβολή στη Συρία: 18 νεκροί άμαχοι και πάνω από 200 τραυματίες
Συρία AP

Σε ομιλία του ο Ερντογάν επιτέθηκε σε όσους κατακρίνουν τη στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας στη βορειοανατολική Συρία ενάντια σε Κούρδους μαχητές.

Πέντε μέρες μετά την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, 18 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην Τουρκία και σχεδόν 200 έχουν τραυματιστεί από περισσότερα από 700 βλήματα όλμου που εκτόξευσαν «τρομοκρατικές οργανώσεις» κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία του σε μια συνάντηση στο Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, ο Ερντογάν επιτέθηκε σε όσους κατακρίνουν τη στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας στη βορειοανατολική Συρία ενάντια σε Κούρδους μαχητές.

«Από πότε άρχισαν να υπερασπίζονται τρομοκρατικές οργανώσεις σε βάρος μιας χώρας μέλος του ΝΑΤΟ;» είπε ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στην κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ένοπλες κουρδικές οργανώσεις τις οποίες η Τουρκία χαρακτηρίζει τρομοκρατικές.

Παράλληλα δήλωσε «αποφασισμένος» να συνεχίσει τη στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία για να «εκκαθαρίσει από τρομοκράτες των YPG/PKK» την περιοχή των συνόρων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα