Τραμπ για κορονοϊό: “Η κατάσταση θα χειροτερέψει”

Τραμπ για κορονοϊό: “Η κατάσταση θα χειροτερέψει”
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ AP

"Η υγειονομική κρίση σίγουρα, δυστυχώς, θα χειροτερέψει προτού καλυτερέψει. Δεν μου αρέσει που το λέω αυτό, αλλά έτσι είναι", δήλωσε ο Πλανητάρχης

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε χθες Τρίτη ότι η κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού στις ΗΠΑ συνεχίζει να είναι πολύ σοβαρή, στην πρώτη του καθημερινή ενημέρωση του Τύπου για αυτόν που αποκαλεί “κινεζικό ιό”, αφότου την είχε διακόψει στα τέλη του Απριλίου, ενώ απομένουν μήνες προτού διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στη χώρα.

Η υγειονομική κρίση “σίγουρα, δυστυχώς, θα χειροτερέψει προτού καλυτερέψει. Δεν μου αρέσει που το λέω αυτό, αλλά έτσι είναι”, είπε ο Ρεπουμπλικάνος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, προτού συστήσει στους “πάντες” να φορούν μάσκα όταν δεν μπορούν να τηρούν τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση. Κι αυτό παρότι ο ίδιος αποφεύγει συστηματικά να εμφανίζεται δημόσια με μάσκα: φόρεσε πάντως μία μπροστά στις κάμερες κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ.

“Τη χρησιμοποιώ με χαρά”, διαβεβαίωσε μολαταύτα ο μεγιστάνας των ακινήτων. “Οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει (…) είναι καλό πράγμα’.  

Εξέφρασε ικανοποίηση για τις προόδους στην έρευνα για τη δημιουργία εμβολίων, επειδή κατ’ αυτόν η κυβέρνησή του επέλυσε τα προβλήματα των ελλείψεων τεστ και μηχανημάτων τεχνητής υποστήριξης της αναπνοής, ωστόσο — για πρώτη φορά — εξέφρασε έντονη ανησυχία για την εξάπλωση με εκρηκτικό ρυθμό της πανδημίας σε νότιες και δυτικές πολιτείες, φθάνοντας ως το σημείο να “ικετεύσει” τους νέους να “αποφεύγουν τα γεμάτα μπαρ”.  

Διαβεβαίωσε ότι “σώσαμε εκατομμύρια ζωές με τα αρχικά περιοριστικά μέτρα”, ενώ επανέλαβε πως “θα τερματίσουμε” την πανδημία του κορονοϊού “με θεραπείες κι ένα εμβόλιο πολύ γρήγορα”.. “Ο ιός θα εξαφανιστεί”, επέμεινε, διατεινόμενος παράλληλα ότι την ευθύνη για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης τη μοιράζονται οι κυβερνήτες των πολιτειών και ο ίδιος.
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα