Τραμπ και κορονοϊός: Είναι καλά λένε οι γιατροί, κρίσιμο 48ωρο σύμφωνα με άλλες πηγές

Τραμπ και κορονοϊός: Είναι καλά λένε οι γιατροί, κρίσιμο 48ωρο σύμφωνα με άλλες πηγές
President Donald Trump arrives at Walter Reed National Military Medical Center, in Bethesda, Md., Friday, Oct. 2, 2020, on Marine One after he tested positive for COVID-19. (AP Photo/Jacquelyn Martin) AP

Η ιατρική ομάδα που παρακολουθεί τον Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι η κατάσταση της υγείας του Αμερικανού προέδρου εξελίσσεται ομαλά. Άλλες πηγές, όμως, αναφέρουν ότι οι ζωτικές λειτουργίες του παρουσίασαν προβλήματα.

Απολύτως καθησυχαστικοί για τη υγεία του Ντόναλντ Τραμπ παρουσιάστηκαν οι γιατροί του σε συνέντευξη τύπου το Σάββατο.

Μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι “τον παρακολοθούμε πολύ για τυχόν επιπλοκές είτε από τον κορονοϊό είτε από τις θεραπείες που παίρνει για να βελτιωθεί η υγεία του.

Σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος ήταν πολύ καλά. Δεν βρίσκεται στο οξυγόνο ούτε έχει δύσπνοια. Προτιμήθηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ ως προληπτικό μέτρο και για να μπορεί να παρακολουθείται πιο στενά. Οι ζωτικές του λειτουργίες είναι απολύτως φυσιολογικές.

Οι 7 μέχρι 10 ημέρες είναι οι πιο κρίσιμες στον κορονοϊό για την πορεία της ασθένειας. Ως ιατρική ομάδα είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την εξέλιξη”.

Παρά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, οι γιατροί δεν επιβεβαίωσαν ότι ο Τραμπ δεν έλαβε σε καμία στιγμή της μέχρι τώρα νοσηλείας του οξυγόνο και επέμεινε ότι αυτήν την στιγμή δεν λαμβάνει οξυγόνο.

Το επίπεδο του οξυγόνου είναι, σύμφωνα με το γιατρό του, στο 96%, σε μη επικίνδυνο επίπεδο.

“Μίλησε” ο Τραμπ

Ο ίδιος ο Τραμπ τοποθετήθηκε για πρώτη φορά μετά τη διάγνωσή του, φυσικά στο twitter.

O Aμερικανός πρόεδρος αναφέρει ότι το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται είναι εκπληκτικό και ότι έχει σημειωθεί τεράστια πρόοδος τους τελευταίους έξι μήνες στην καταπολέμηση του ιού. Νιώθω καλά” ήταν το καταληκτικό σχόλιο.

Στον Τραμπ από την Παρασκευή χορηγείται ρεμδεσιβίρη και το πλάνο είναι να πάρει το φάρμακο για πέντε συνεχόμενες ημέρες.

Ανθρωποι που είναι επίσης κοντά στον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος έχει προσβληθεί από κορονοϊό, τόνισαν ότι ο Τραμπ απλώς ανέβασε δέκατα κατά τη διάρκεια της ημέρας. “Ηταν όμως δραστήριος και δούλεψε για αρκετή ώρα” όπως τονιζόταν από πηγές με γνώση της κατάστασης.

Αλλες πηγές εν τω μεταξύ έκαναν λόγο για “κρίσιμο 48ωρο” και ανέφεραν ότι οι ζωτικές λειτουργίες του Προέδρου παρουσίασαν προβλήματα. Ωστόσο η επίσημη ιατρική γραμμή ήταν αυτή που αναφέρουμε πιο πάνω.

Η ρεπόρτερ του Associated Press στο Λευκό Οίκο γνωστοποίησε επίσης ότι την Παρασκεύη ο Τραμπ μπήκε για λίγο στο οξυγόνο.

Το γεγονός πάντως ότι οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες δημιουργεί σίγουρα προβληματισμό που αναδεικνύουν τα μεγάλα ΜΜΕ. Ο Guardian χαρακτηριστικά γράφει ότι ο Τραμπ “είναι άρρωστος ή υγιής, εξαρτάται ποιες από τις πηγές πιστεύει κανείς”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα