Τραγική ειρωνεία: Τι έλεγε ο Τζόνσον πριν νοσήσει από κορονοϊό

Τραγική ειρωνεία: Τι έλεγε ο Τζόνσον πριν νοσήσει από κορονοϊό
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον AP

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Λίγες μέρες πριν έλεγε ότι θα συνεχίσει τις χειραψίες και πως δε φοβάται ότι θα κολλήσει τον ιό.

Ο Μπόρις Τζόνσον γνωστοποίησε σήμερα Παρασκευή ότι προσβλήθηκε από κορονοϊό, με μια ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter, την οποία συνόδευσε με ένα βίντεο.

“Τις τελευταίες ώρες ανέπτυξα ήπια συμπτώματα και το τεστ έδειξε ότι είμαι θετικός στον ιό. Είμαι σε αυτοαπομόνωση, αλλά συνεχίζω να ηγούμαι της κυβέρνησης μέσω τηλεδιασκέψεων καθώς δίνουμε τη μάχη ενάντια στον ιό. Μαζί θα τον καταπολεμήσουμε”.

Τι τραγική ειρωνεία! Ήταν μόλις την Τρίτη όταν ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είχε δηλώσει ότι ο ιός δεν θα τον σταματήσει από το να χαιρετάει τους πολίτες με χειραψία και συμπλήρωσε μάλιστα ότι αντάλλαξε χειραψία με όλους σε ένα νοσοκομείο όπου βρέθηκε και όπου νοσηλεύονταν μολυσμένοι από κορονοϊό.

«Ανταλλάσσω χειραψίες. Τις προάλλες βρισκόμουν στο νοσοκομείο που νοσηλεύονταν πάσχοντες από τον ιό και θα εκπλαγείτε αν σας πω ότι τους χαιρέτισα όλους δια χειραψίας και συνεχίζω να σφίγγω το χέρι».

Ο Τζόνσον είπε ακόμη ότι οι πολίτες είναι ελεύθεροι να αποφασίζουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους, αλλά αναφέρθηκε στην επιστημονική συμβουλή που έλαβε:

«Κατά την κρίση μας το πλύσιμο των χεριών είναι το πιο σημαντικό από όλα».

Την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας πλήττει πλέον ο κορονοϊός. Πριν λίγες ημέρες θετική είχε βρεθεί η Υφυπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Ναντίν Ντόρις, ενώ σήμερα Παρασκευή (27/3) ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε πως βρέθηκε θετικός σε τεστ για κορονοϊό.

Λίγο μετά την είδηση για τον Μπόρις Τζόνσον ήρθε μία ακόμα, με τον Υπουργό Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, να έχει βγει κι αυτός θετικός σε τεστ για κορονοϊό.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα