Κορονοϊός: Θετικός στον ιό ο Μπόρις Τζόνσον

Κορονοϊός: Θετικός στον ιό ο Μπόρις Τζόνσον
Ο Μπόρις Τζόνσον AP

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορονοϊό και βρέθηκε θετικός, με ήπια συμπτώματα. Η λεγόμενη "θεωρία της αγέλης" τελικά έβλαψε και τον ίδιο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει υποβληθεί σε τεστ για τον κορονοϊό και βρέθηκε θετικός στον ιό.

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας έχει ήπια συμπτώματα και θα απομονωθεί στην Downing Street, ωστόσο θα εξακολουθήσει να ασκεί τα καθήκοντά του.

Ο Μπόρις Τζόνσον γνωστοποίησε ότι προσβλήθηκε από κορονοϊό με μια ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter, την οποία συνόδευσε με ένα βίντεο.

Όπως έγραψε:΅

Τις τελευταίες ώρες ανέπτυξα ήπια συμπτώματα και το τεστ έδειξε ότι είμαι θετικός στον ιό. Είμαι σε αυτοαπομόνωση, αλλά συνεχίζω να ηγούμαι της κυβέρνησης μέσω τηλεδιασκέψεων καθώς δίνουμε τη μάχη ενάντια στον ιό. Μαζί θα τον καταπολεμήσουμε”.

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι από τις αρνητικές πολιτικές φιγούρες στην Ευρώπη, αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού. Αφού αρχικά υποτίμησε τον ιό, υιοθετώντας την “ανοσία της αγέλης”, πιστεύοντας ότι έτσι θα καταπολεμηθεί πιο αποτελεσματικά, λίγα 24ωρα μετά άλλαξε τελείως ρότα, βλέποντας ότι τα κρούσματα αυξάνονται δραματικά στο Νησί, όπως και οι θάνατοι.

Η αλήθεια είναι πως άργησε αρκετά να πάρει μέτρα, με τις εικόνες στην Βρετανία να σοκάρουν, την ώρα που στην υπόλοιπη Ευρώπη τα μέτρα γίνονταν ολοένα και πιο αυστηρά.

Για μέρες και ενώ φαινόταν, ότι η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο, άνθρωποι συνωστίζονταν στους δρόμους, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ γίνονταν ακόμα και συναυλίες!

Το σύνολο των νεκρών στη χώρα να ανέρχεται  σε 578, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν επίσημα καταγραφεί πέρασε το φράγμα των 10.000.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα