Τραγωδία δίχως τέλος στις ΗΠΑ: Σχεδόν 37.000 οι νεκροί από τον κορονοϊό

Κορονοϊός στις ΗΠΑ
Κορονοϊός στις ΗΠΑ AP

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα του κόσμου όπου καταγράφεται ο βαρύτερος απολογισμός στον πλανήτη, στον "πόλεμο" με τον κορονοϊό

Στις ΗΠΑ ξεπεράστηκε την Παρασκευή το όριο των 700.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Στη χώρα, η οποία από τον Μάρτιο θρηνεί τα περισσότερα θύματα της πανδημίας παγκοσμίως, καταγράφονται 36.773 θάνατοι επί συνόλου 700.282 κρουσμάτων μόλυνσης.

Το τελευταίο 24ωρο, καταγράφηκαν 3.856 νέοι θάνατοι. Όμως ο αριθμός αυτός  συμπεριλαμβάνει περιπτώσεις θανάτων που "πιθανόν συνδέονται" με την ασθένεια COVID-19, αλλά δεν εντάσσονταν στον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας μέχρι τώρα.

Αυτή την εβδομάδα, οι αρχές της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν ότι πρόσθεσαν στον επίσημο απολογισμό, 3.778 θανάτους που "πιθανόν" οφείλονταν στον κορονοϊό.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα του κόσμου όπου καταγράφεται ο βαρύτερος απολογισμός στον πλανήτη. Ακολουθούν η Ιταλία (22.745 νεκροί), η Ισπανία (19.478) και η Γαλλία (18.681).

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή δεν έκρυψε την ανυπομονησία του να ξαναρχίσει το ταχύτερο την προεκλογική του εκστρατεία, έχει ταχθεί υπέρ της επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας, καθώς θεωρεί πως η χώρα του έχει πλέον περάσει την κορυφή της καμπύλης της εξάπλωσης του SARS-CoV-2 και τα νέα κρούσματα θα αρχίσουν να μειώνονται.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Κορονοϊός, Covid-19
SHARE: