Δύο ανήλικα κορίτσια νεκρά και 182 τραυματίες από την αεροπορική τραγωδία στο Σαν Φρανσίσκο

default image

Δύο ανήλικα κορίτσια νεκρά και 182 τραυματίες είναι ο απολογισμός από τη συντριβή αεροσκάφους της κορεατικής εταιρείας Asiana Airlines στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο (Pics+Vids)

Δύο μικρά κορίτσια νεκρά και 182 τραυματίες είναι ο απολογισμός του τραγικού δυστυχήματος στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, όπως ανακοινώθηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης.

Οι αρχές ανακάλυψαν τα πτώματα δύο έφηβων κοριτσιών από την Κίνα στα συντρίμμια, που ήταν τα μοναδικά θύματα του δυστυχήματος ενώ 305 άτομα βγήκαν σώα. 

Η Asiana Airlines, αφού γνωστοποίησε ότι μεταξύ των επιβατών ήταν 60 μαθητές με τους καθηγητές τους, ξεκαθάρισε ότι η συντριβή δεν οφείλεται σε μηχανική βλάβη, αρνούμενη ωστόσο να πει αν πρόκειται για λάθος του πιλότου. Σημείωσε, όμως, ότι οι πιλότοι του αεροσκάφους έχουν μεγάλη εμπειρία με σχεδόν 10.000 ώρες πτήσεις ο καθένας.

 

Διευκρινίσεις για το δυστύχημα έδωσε το υπουργείο Μεταφορών της Ν. Κορέας: “Η ουρά του αεροσκάφους άγγιξε τον διάδρομο προσγείωσης και το αεροπλάνο βγήκε από τον διάδρομο”.

Το δυστύχημα συνέβη το βράδυ του Σαββάτου (06/07), όταν αεροσκάφος Boeing 777 κορεατικής εταιρείας συνετρίβη και έπιασε φωτιά στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, μετά από απόπειρα κατεπείγουσας προσγείωσης.

 

Στο αεροσκάφος, που εκτελούσε δρομολόγιο από τη Σεούλ προς το Σαν Φρανσίσκο, επέβαιναν 307 άτομα, εκ των οποίων τα 291 ήταν επιβάτες και τα 16 μέλη του πληρώματος.

Εν τω μεταξύ, πράκτορας του FBI ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι η συντριβή του αεροσκάφους ήταν τρομοκρατική ενέργεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα