Τραγωδία στο Έσσεξ: Στη δημοσιότητα στοιχεία από το ζευγάρι που συνελήφθη

Τραγωδία στο Έσσεξ: Στη δημοσιότητα στοιχεία από το ζευγάρι που συνελήφθη
Facebook

Στη δημοσιότητα βγήκαν τα στοιχεία των δύο νέων συλληφθέντων σχετικά με την υπόθεση των 39 νεκρών ανθρώπων που βρέθηκαν νεκροί σε κοντέινερ φορτηγού. Τα διεθνή μέσα κάνουν λόγο και για 4η σύλληψη.

Σε δύο ακόμη νέες συλλήψεις, ενός άνδρας και μίας γυναίκας, ηλικίας 38 ετών, προχώρησε σήμερα η βρετανική αστυνομία σχετικά με την υπόθεση των 39 νεκρών ανθρώπων που βρέθηκαν σε κοντέινερ φορτηγού στο Έσσεξ της Βρετανίας.

Οι συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι για σωματεμπορία και για δολοφονία.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι, την Τζοάνα και τον Τόμας Μάχερ.

Μιλώντας στην Daily Mail, το ζευγάρι είχε δηλώσει ότι πούλησε την καμπίνα του φορτηγού, που βρέθηκαν 39 πτώματα, πριν από έναν χρόνο σε μια εταιρεία στην Ιρλανδία. Η αστυνομία μετά από έφοδο στο αξίας 400.000 λιρών σπίτι τους, τους συνέλαβε.

Την ίδια στιγμή, βρετανικά ΜΜΕ, ανάμεσά τους και το Sky News κάνουν λόγο για 4η σύλληψη. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα πρόκειται για έναν 48χρονο, ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ στο Λονδίνο. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει και εκείνος είναι ανθρωποκτονία και σωματεμπορία.

Παράλληλα, ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού, με καταγωγή από τη Βόρεια Ιρλανδία, ο Mo Robinson, εξακολουθεί να ανακρίνεται ως ύποπτος.

Facebook

“Συγγνώμη μαμά, πεθαίνω – Δεν μπορώ να αναπνεύσω”

Φόβοι για το ενδεχόμενο μία γυναίκα από το Βιετνάμ να βρίσκεται ανάμεσα στους 39 νεκρούς εκφράζει η μητέρα της.

Η 26χρονη κοπέλα από το Βιετνάμ έστειλε μία σειρά από φρικιαστικά μηνύματα στη μητέρα της, μέσω των οποίων την πληροφορούσε πως πεθαίνει καθώς δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Στα μηνύματα που στάλθηκαν την Τρίτη στις 10 και μισή το βράδυ, την ώρα δηλαδή που το φορτηγό κατευθυνόταν από το Βέλγιο στη Βρετανία, η Pham Thi Tra έλεγε στη μητέρα της “Πεθαίνω, δεν μπορώ να αναπνεύσω. Σε αγαπώ τόσο πολύ… Συγγνώμη”.

Η Τρα Μι είχε πάει στην Κίνα και σχεδίαζε να φτάσει στην Αγγλία μέσω Γαλλίας, εξήγησε η Χόα. Η ακτιβίστρια δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλοι Βιετναμέζοι μεταξύ των θυμάτων.

“Είπαν στις ειδήσεις ότι και τα 39 θύματα ήταν Κινέζοι όμως η οικογένεια της Τρα Μι προσπαθεί να επαληθεύσει αν η κόρη τους ήταν μεταξύ αυτών των ανθρώπων”, σημείωσε σε ανάρτησή της στο Twitter.

Όλα δείχνουν πως η 26χρονη κοπέλα είναι μία εκ των 39 θυμάτων, ωστόσο αναμένεται η νεκροψία των ανθρώπων για να επιβεβαιωθεί.

Δύο ακόμη οικογένειες ανησυχούν για συγγενή τους

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι οι 39 άνθρωποι που βρέθηκαν στο φορτηγό ήταν νεκροί για τουλάχιστον 12 ώρες προτού φτάσουν στη Βρετανία.

Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν είχαν χάσει τη ζωή τους πριν φτάσουν στο λιμάνι του Zeebrugge του Βελγίου με προορισμό το λιμάνι Purfleet της Βρετανίας. Το ταξίδι αυτό έχει υπό κανονικές συνθήκες διάρκεια δέκα ωρών, ενώ τα οχήματα πρέπει να φτάνουν στο λιμάνι τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα