Τραγωδία στη Λιβύη: Συγκλονίζει ο σύζυγος της επισμηναγού – “Δεν πήγε εθελοντικά, την υποχρέωσαν”

Διαβάζεται σε 4'
Η επισμηναγός Εύη Ανδρεαδάκη που έχασε τη ζωή της στη Λιβύη
Η επισμηναγός Εύη Ανδρεαδάκη που έχασε τη ζωή της στη Λιβύη INTIME

“Πήγε σε εμπόλεμη ζώνη γιατί της το επέβαλαν”, δήλωσε ο σύζυγος της επισμηναγού Εύης Ανδρεαδάκη, η οποία ήταν ανάμεσα στους πέντε Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στη Λιβύη. Έκανε λόγο για ελλιπή ενημέρωση.

Έχοντας αποχαιρετήσει τη σύζυγό του, Εύη Ανδρεαδάκη και βιώνοντας βαρύ πένθος, ο σύζυγος της επισμηναγού (ΥΝ) της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ, που έχασε τη ζωή της στο τροχαίο δυστύχημα κατά την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, μίλησε για τις λεπτομέρειες της αποστολής, τονίζοντας πως η επισμηναγός υποχρεώθηκε να πάει.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΜEGA, ο ίδιος έκανε λόγο για ελλιπή ενημέρωση και βεβιασμένες αποφάσεις και σχολίασε πως η σύζυγός του δεν πήγε στη Λιβύη εθελοντικά.

“Πολλοί μου είπαν θα μπει ο Εισαγγελέας, μου είπαν από την Αεροπορία, από το επιτελείο ότι μπήκε στη μέση το Αεροδικείο, εμένα όποια κι αν είναι η απόφασή τους και το αποτέλεσμα αυτών των ερευνών, το θέμα είναι ότι εγώ έχω χάσει το μισό κομμάτι της ζωής μου“, είπε αρχικά ο σύζυγος της επισμηναγού, αναφέροντας πως ήταν μόλις έναν χρόνο παντρεμένοι και έκαναν σχέδια για τη δημιουργία της δικής τους οικογένειας, όμως όπως είπε, “αυτά κόπηκαν επειδή κάποιοι πήραν βεβιασμένες αποφάσεις“.

Το λέω κατηγορηματικά ότι η Εύη δεν πήγε εθελοντικά εκεί πέρα. Τους υποχρέωσαν, τους έβαλαν στη λίστα από την Υπηρεσία και την έθεσαν σε δίωρη αναμονή από την Πέμπτη. Η Εύη περνούσε σχολείο στα ελικόπτερα στον Μαραθώνα, και εκεί την ενημέρωσαν ότι είναι σε δίωρη αναμονή για να φύγει για τη Λιβύη. Δεν μπήκε εθελοντικά, το λέω κατηγορηματικά“, ανέφερε και πρόσθεσε:

“Εάν βγει κάποιος από το ΓΕΑ υπεύθυνος και πει ότι μπήκε εθελοντικά, εγώ έχω και το όνομα αυτού που την έβαλε στη λίστα. Την πήραν 8 τηλέφωνα να της πουν ότι είναι σε δίωρη αναμονή, τους απάντησε κάποια στιγμή και εκεί βρήκε 8 τηλεφωνήματα από τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τον πήρε τηλέφωνο και της είπε: ‘Εύη είσαι σε δίωρη αναμονή για Λιβύη’ και της το έκλεισε”.

Περιγράφοντας όσα ακολούθησαν μετά τα τηλεφωνήματα που δέχθηκε η ίδια, ο σύζυγος της επισμηναγού ανέφερε πως εξέφρασε τις βαρύτατες αντιρρήσεις του για να πάει στην αποστολή, και τότε εκείνη του απάντησε: “δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, στήριξέ με σε αυτό‘. Πήγε σε εμπόλεμη ζώνη γιατί της το επέβαλαν”.

Ερωτηθείς για το εάν η Εύη Ανδρεαδάκη είχε δικαίωμα να πει ότι δεν επιθυμεί να πάει, ο σύζυγός της απάντησε: “Όταν πήρε τηλέφωνο της το έκλεισαν, και μετά πήρε τηλέφωνο να του πει, τι κάνεις εδώ πέρα, δεν με ρώτησες, έχω τον άντρα μου και τα λοιπά, δεν θέλω να φύγω από εδώ πέρα, δεν της το σήκωνε”.

“Φοβόταν για τη συγκεκριμένη αποστολή”

Όπως ανέφερε στη συνέχεια ο ίδιος, η σύζυγός του φοβόταν για τη συγκεκριμένη αποστολή στη Λιβύη ωστόσο τους ξεκαθάρισαν ότι θα είναι μαζί και άνδρες του ΕΤΑ.

“Εξέφρασε τις φοβίες της, γιατί σας λέω, μέχρι και την Πέμπτη ήξερε ότι θα πάνε 5μελη μόνο, από το Υγειονομικό μόνο. Και συγκεκριμένα της λέω: ‘καλά εσείς του Υγειονομικού που δεν έχετε ρίξει ούτε σφαίρα στη ζωή σας, θα πάτε σε μία εμπόλεμη περιοχή; Και μου λέει: “τι να σου πω, μάλλον θα πάμε εκεί πέρα, θα αφήσουμε το υγειονομικό υλικό και θα σηκωθούμε να φύγουμε. Τι να πάμε να κάνουμε εμείς εκεί;”. Αυτό μου είπε και η ίδια. Την Παρασκευή όταν πήγε στο γραφείο, γιατί σας λέω ήταν ελλιπής και η ενημέρωση της Εύης, με παίρνει κάποια στιγμή τηλέφωνο και μου λέει: “εντάξει, μπορείς να ηρεμήσεις, θα έρθουν και τα παιδιά από το ΕΤΑ μαζί μας”. Εγώ της είπα ότι θα κάνω κάτι να μην πάει. Της είχα πει την Πέμπτη το βράδυ και την Παρασκευή το πρωί που σηκωθήκαμε να κάνει κάτι για να μην πάει”, κατέληξε ο ίδιος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα