Τραγωδία στη Βενετία: Λεωφορείο έπεσε από γέφυρα – 21 νεκροί, τραυματίες και εγκλωβισμένοι

Διαβάζεται σε 3'
Τραγωδία με πτώση λεωφορείου στη Βενετία
Τραγωδία με πτώση λεωφορείου στη Βενετία Associated Press

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στο Μέστρε κοντά στη Βενετία, όταν λεωφορείο έπεσε από γέφυρα και τυλίχθηκε στις φλόγες. Τουλάχιστον 21 νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά.

Τουλάχιστον είκοσι ένας άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Τρίτης (3/10) κοντά στη Βενετία, εξαιτίας πτώσης λεωφορείου από γέφυρα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν λεωφορείο έπεσε από τη ράμπα της αερογέφυρας Rizzardi στο Μέστρε και στη συνέχεια έπιασε φωτιά, όπως σημειώνει η Corriere della Serra.

Τραγωδία με πτώση λεωφορείου στη Βενετία
Τραγωδία με πτώση λεωφορείου στη Βενετία EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ ANDREA BUOSO
Τραγωδία με πτώση λεωφορείου στη Βενετία
Τραγωδία με πτώση λεωφορείου στη Βενετία AFP MARCO SABADIN

Σύμφωνα με τη νομαρχία, ο απολογισμός μέχρι στιγμής είναι 21 νεκροί και 18 τραυματίες ενώ αγνοούνται ακόμη 4 με 5 άτομα, τα οποία πιθανολογείται πως είναι εγκλωβισμένα, με την επιχείρηση διάσωσης να παραμένει σε εξέλιξη. Αρκετοί είναι οι τραυματίες μεταξύ των οποίων και ένα μικρό κορίτσι, το οποίο υπέστη εγκαύματα.

Το δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Τρίτης (3/10) λίγο μετά τις 7.30μμ, με αρκετούς επιβαίνοντες στο όχημα της εταιρείας La Linea.

Για αδιευκρίνιστους λόγους, το λεωφορείο βγήκε από το οδόστρωμα στην υπερυψωμένη διάβαση της Βέμπα και κατέληξε στο κενό κοντά στις γραμμές, μετά από πτώση ύψους δέκα μέτρων. Το όχημα πήρε φωτιά μετά από επαφή με καλώδια ρεύματος.

Τραγωδία στην Βενετία
Τραγωδία στην Βενετία AFP MARCO SABADIN

Συγκεχυμένες είναι μέχρι στιγμής οι πληροφορίες για τους επιβαίνοντες του λεωφορείου, με τοπικά μέσα να αναφέρουν ότι πρόκειται για τουρίστες, ενώ άλλα κάνουν λόγο για εργαζόμενους που επέστρεφαν στα σπίτια τους.

Ο δήμαρχος της Βενετίας, Λουίτζι Μπρουνιάρο, δήλωσε πριν από λίγο ότι «στο λεωφορείο που έπεσε από τη γέφυρα του Μέστρε, βρέθηκαν ουκρανικά διαβατήρια».

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πιθανό να πρόκειται για ουκρανούς πρόσφυγες που διέμεναν προσωρινά σε κάμπινγκ της Μαργκέρα, έξω από την Βενετία.

Η Τοπική Υγειονομική Αρχή της Βενετίας έχει ενεργοποιήσει το πρωτόκολλο «μεγάλων επειγόντων περιστατικών», το οποίο προβλέπει τη διάθεση όλων των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου και την ανάκληση σε εργασία του προσωπικού. Τουλάχιστον 40 ασθενοφόρα βρίσκονται στο σημείο, όπως επίσης πυροσβέστες και υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

«Υπάρχουν πολλοί νεκροί, πάρα πολλοί». Αυτά είναι τα πρώτα λόγια ενός πυροσβέστη που έφυγε για λίγα λεπτά από τον χώρο των επιχειρήσεων. Η περιοχή περιπολείται από την
αστυνομία που δεν αφήνει κανέναν να μπει.

Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπουνιάρο έκανε γνωστό ότι κήρυξε την Τετάρτη ημέρα πένθους στην πόλη του. Παράλληλα, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι “ήταν ένα λεωφορείο υπεραστικών συγκοινωνιών που μετέφερε τουρίστες σε τοπικό κάμπινγκ”.

Τη συμπαράστασή της προς τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα