Τραγωδία στην Ινδία: Κατάρρευση πολυκατοικίας με 10 νεκρούς

Τραγωδία στην Ινδία: Κατάρρευση πολυκατοικίας με 10 νεκρούς
Κατάρρευση τριώροφης πολυκατοικίας στο Μουμπάι AP

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι είναι παγιδευμένοι στα συντρίμμια του κτιρίου, που βρίσκεται στο προάστιο Μπιγουάντι του Μουμπάι.

Τριώροφη πολυκατοικία σε προάστιο της μητρόπολης Μουμπάι κατέρρευσε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 21/9 με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, μεταδίδουν ινδικά ΜΜΕ επικαλούμενα αξιωματούχους.

Άλλοι 20 ως 25 άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι είναι παγιδευμένοι στα συντρίμμια του κτιρίου, που βρίσκεται στο Μπιγουάντι, σύμφωνα με τον Σάτια Πραντάν, επικεφαλής της εθνικής δύναμης αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδίας. Σωστικά συνεργεία βρίσκονται καθ’ οδόν, πρόσθεσε ο ίδιος.

Το Μπιγουάντι απέχει περίπου 38 χιλιόμετρα από το κέντρο της Μουμπάι.

Κατάρρευση τριώροφης πολυκατοικίας στο Μουμπάι AP
 

Τα αίτια της καταστροφής δεν είναι γνωστά ακόμη. Όμως οι καταρρεύσεις κτιρίων είναι συνηθισμένο φαινόμενο την περίοδο των μουσώνων, από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο, καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές διαβρώνουν θεμέλια κτιρίων, τα κάνουν επικίνδυνα για τους ενοίκους τους.

Οι μουσώνες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή, ιδίως στη γεωργία, στη νότια Ασία. Αλλά προκαλούν επίσης κάθε χρόνο καταστροφές μεγάλου εύρους και πλημμύρες.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version