Τραμπ: Αν οι Γάλλοι οπλοφορούσαν, τα θύματα θα ήταν λιγότερα

Τραμπ: Αν οι Γάλλοι οπλοφορούσαν, τα θύματα θα ήταν λιγότερα

Τι δήλωσε για τις επιθέσεις στο Παρίσι ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις ΗΠΑ

Υπόνοιες ότι η περιορισμένη οπλοφορία στη Γαλλία συνέβαλε στον μεγάλο αριθμό θυμάτων από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, άφησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας που είναι υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

«Δείτε στο Παρίσι, με αυτούς τους νόμους περί οπλοφορίας τους πιο περιοριστικούς του κόσμου: κανείς δεν είχε όπλα εκτός από τους κακούς» σχολίασε ο Τραμπ σε μια προεκλογική συγκέντρωση στο Μπόμοντ του Τέξας, αφού προηγουμένως ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

«Κανείς δεν ήταν οπλισμένος» είπε στους χιλιάδες υποστηρικτές του. «Ας λένε ό,τι θέλουν, αν είχαν όπλα, αν οι άνθρωποί μας ήταν οπλισμένοι, αν είχαν το δικαίωμα να φέρουν όπλα, η κατάσταση θα ήταν πολύ, πολύ διαφορετική», συνέχισε.

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε επίσης ότι στις αμερικανικές πόλεις, όπως στο Σικάγο, όπου η πώληση όπλων και η οπλοφορία ελέγχονται αυστηρά, έχουν πιο αυξημένα ποσοστά εγκληματικότητας σε σύγκριση με άλλες.

Τον Ιανουάριο, μετά τις επιθέσεις στα γραφεία της εφημερίδα Charlie Hebdo, ο μεγιστάνας του κτηματομεσιτικού τομέα είχε σχετίσει και πάλι τον υψηλό αριθμό των θυμάτων με την απαγόρευση της οπλοφορίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, Γαλλία
SHARE:

24Media Network