Τραμπ: Αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν θα στείλει το σωστό μήνυμα στη Β. Κορέα

Αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν θα στείλει το σωστό μήνυμα στη Β. Κορέα, σύμφωνα με τον Τραμπ
Αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν θα στείλει το σωστό μήνυμα στη Β. Κορέα, σύμφωνα με τον Τραμπ AP

Ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε να πει αν οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη διεθνή συμφωνία για το Ιράν πριν την προθεσμία της 12ης Μαΐου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις συζητήσεις με τη Βόρεια Κορέα, σημειώνοντας ότι είναι ανοικτός για τη διαπραγμάτευση μιας νέας συμφωνίας με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

"Πιστεύω ότι στέλνει το σωστό μήνυμα", δήλωσε ο Τραμπ σε μια συνέντευξη Τύπου, όταν ρωτήθηκε αν η αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία με την Τεχεράνη, θα στείλει το λάθος μήνυμα στην Πιονγκιάνγκ.

"Γνωρίζετε ότι σε επτά χρόνια, η ισχύς αυτής της συμφωνίας θα λήξει και το Ιράν θα είναι ελεύθερο να προχωρήσει και να δημιουργήσει πυρηνικά όπλα".

Αρνήθηκε να πει κατά πόσον οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη διεθνή συμφωνία πριν την προθεσμία της 12ης Μαΐου, αρκούμενος να πει: "Θα δούμε τι θα συμβεί".

"Αυτή απλά δεν είναι μια αποδεκτή κατάσταση. Δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια. Δημιουργούν πυραύλους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι προορίζονται για τηλεοπτικούς σκοπούς. Δεν το πιστεύω", τόνισε, προσθέτοντας: "αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα διαπραγματευτούμε μια πραγματική συμφωνία"

Ο Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει στις 12 Μαΐου αν η Ουάσινγκτον θα αποχωρήσει από την πυρηνική συμφωνία, ώστε στη συνέχεια να επιβάλει εκ νέου τις μονομερείς αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, οι οποίες ανεστάλησαν μόλις τέθηκε σε ισχύ η πυρηνική συμφωνία.

Έχει δώσει έως τότε προθεσμία στους Ευρωπαίους συνυπογράφοντες της συμφωνίας προκειμένου να «διορθώσουν τα τρομερά μειονεκτήματα» αυτής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ, Βόρεια Κορέα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νετανιάχου: Το Ιράν έχει μυστικό πρόγραμμα πυρηνικών όπλων

Πούτιν - Μακρόν: Να παραμείνει σε ισχύ η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

Ροχανί σε Μακρόν: Η πυρηνική συμφωνία του Ιράν δεν είναι επ' ουδενί διαπραγματεύσιμη

SHARE:

24Media Network