Τραμπ: Κονδύλι 2,5 δισεκ. δολαρίων ζητά από το Κογκρέσο για την αντιμετώπιση του κοροναϊού

Τραμπ: Κονδύλι 2,5 δισεκ. δολαρίων ζητά από το Κογκρέσο για την αντιμετώπιση του κοροναϊού
Ντόναλντ Τραμπ AP

Χρηματοδότηση 2,5 δισεκ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της επιδημίας ζητά από το Κογκρέσο η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Το 1 δισεκ. θα κατευθυνθεί στην ανάπτυξη εμβολίου.

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ υπέβαλε στο Κογκρέσο αίτημα να προβλεφθεί στον κρατικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ επιπρόσθετο κονδύλι ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός ο οποίος εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην Κίνα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος χθες Δευτέρα.

Από το ποσό αυτό, το 1 δισεκ. και πλέον θα κατευθυνθεί στην ανάπτυξη εμβολίου, διευκρινίστηκε στην ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

«Η κυβέρνηση διαβιβάζει στο Κογκρέσο επιπρόσθετο σχέδιο χρηματοδότησης ύψους 2,5 δισεκ. δολαρίων για την επιτάχυνση της ανάπτυξης εμβολίου, την αύξηση των ενεργειών προετοιμασίας και αντίδρασης (στον COVID-19) και την προμήθεια απολύτως αναγκαίου εξοπλισμού και εφοδίων», σημείωσε, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, η Ρέιτσελ Σέμελ, εκπρόσωπος του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού (Office of Management and Budget, OMB) του Λευκού Οίκου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα