Τραμπ: Δεν εγκαταλείπουμε τους Κούρδους

Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ AP

Σε μία ακόμη διαδικτυακή του τοποθέτηση, ο Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία σημαίνει εγκατάλειψη των Κούρδων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν "εγκαταλείψει"» τους Κούρδους, δύο ημέρες αφότου ανακοίνωσε την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά σύνορα, στη βόρεια Συρία και ενώ μόλις χθες αξιωματούχος του είπε ακριβώς τα αντίθετα.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία αποχώρησης από τη Συρία, όμως δεν έχουμε σε καμία περίπτωση εγκαταλείψει τους Κούρδους που είναι ξεχωριστοί άνθρωποι και υπέροχοι μαχητές» ήταν το tweet που έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Βοηθάμε τους Κούρδους οικονομικά (παρέχοντάς τους) όπλα» συμπλήρωσε σχετικά.

Νωρίτερα, ωστόσο, ο Τραμπ υπερασπίστηκε τη σχέση της Ουάσιγκτον με την Τουρκία, στον απόηχο των σφοδρών αντιδράσεων που προκάλεσε στους κόλπους των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας του για την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία.

«Τόσοι πολλοί άνθρωποι, με τρόπο βολικό, ξεχνούν ότι η Τουρκία είναι ένας μεγάλος εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ» σημείωσε σε ένα άλλο μήνυμα στο Twitter, προσθέτοντας: «Είναι επίσης καλοί στο να συναλλάσσεται κανείς μαζί τους… Επιπλέον, και το σημαντικότερο, θυμηθείτε ότι η Τουρκία είναι ένα σημαντικό και ταμειακώς ενήμερο κράτος μέλος του ΝΑΤΟ».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συρία: Το πυροβολικό της Τουρκίας έπληξε κουρδικές θέσεις - Έτοιμη για εισβολή

Αντιμέτωπος με τους Ρεπουμπλικανούς ο Τραμπ - Έντονες αντιδράσεις για την απόφασή του για τη Συρία

Συρία: Αναδίπλωση Τραμπ - Δεν αποχωρούν πλήρως οι ΗΠΑ από την περιοχή

SHARE: