Τραμπ για Κιμ: “Ήμουν σκληρός, ήταν κι εκείνος, πηγαίναμε μπρος πίσω και ερωτευτήκαμε, οκ;”

Τραμπ για Κιμ: “Ήμουν σκληρός, ήταν κι εκείνος, πηγαίναμε μπρος πίσω και ερωτευτήκαμε, οκ;”
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ με τον βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν AP

Παρόλα αυτά, το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Βορείου Κορέας μίλησε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την αργή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις

Πρόκειται για δύο από τους πιο προβεβλημένους ηγέτες στον πλανήτη αυτή τη στιγμή, και όχι άδικα. Με τις κινήσεις, τις δηλώσεις και τις αποφάσεις τους, φροντίζουν με χαρακτηριστική ευκολία να τραβούν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας.

Πριν λίγο καιρό συναντήθηκαν σε μια απόπειρα να έρθουν πιο κοντά σε διπλωματικό επίπεδο και να βάλουν σε εφαρμογή το σχέδιο αποπυρηνικοποίησης της βορείου Κορέας.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Wheeling της Δυτικής Βιρτζίνια, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, περιέγραψε με δικά του λόγια και φυσικά με τον δικό του -μοναδικό ομολογουμένως- τρόπο, τη συνάντηση των δύο ανδρών.

“Ήμουν πραγματικά σκληρός και εκείνος ήταν το ίδιο. Πηγαίναμε πίσω και μπροστά και τελικά, ερωτευτήκαμε ο ένας τον άλλο, οκ;”. Και πρόσθεσε: “Αλήθεια, μου έστειλε πολύ όμορφα γράμματα. Είναι υπέροχα γράμματα. Ερωτευτήκαμε”.

Στη συνέχεια δήλωσε πως τα media της χώρας του, θα ασκήσουν τώρα κριτική στηλιτεύοντας τις δηλώσεις του:

“Τώρα θα λένε πως ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως ερωτεύτηκε. Πόσο τραγικό είναι αυτό; Πόσο “μη προεδρικό”. Και θα σας λέω πάντα, είναι τόσο εύκολο να είσαι “προεδρικός”. Αλλά αντί να είχαμε 10.000 ανθρώπους που κάθονται έξω από την αίθουσα γιατί δεν μπόρεσαν να μπουν μέσα, θα είχαμε μόλις 200 άτομα εδώ. Είναι τόσο εύκολο να είσαι “προεδρικός” (στηλιτεύοντας την περιβόητη “πολιτική ορθότητα”).

Παρόλα αυτά, το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Βορείου Κορέας μίλησε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την αργή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο χώρες σε σχέση με την καταστροφή των πυρηνικών και την αποκατάσταση των εμπορικών σχέσεων.

Ο Ri Yong Ho δήλωσε πως η κυβέρνηση της χώρας του είναι απογοητευμένη καθώς δεν έχουν αρθεί ακόμη οι κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Ουάσινγκτον στη Πιονγιανγκ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα