Τραμπ: Γιατί δεν φόρεσε μάσκα στο εργοστάσιο μασκών της Αριζόνα

Ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ AP PHOTO/EVAN VUCCI

Ο Αμερικανός πρόεδρος προτίμησε τα προστατευτικά γυαλιά αντί της μάσκας κατά την επίσκεψή του σε εργοστάσιο παρασκευής μασκών. Η απόφαση ήταν προϊόν "διαβούλευσης".

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την περασμένη Τετάρτη  ότι δε φόρεσε μάσκα προστασίας προσώπου στη διάρκεια της επίσκεψης που έκανε την Τρίτη, σε βιομηχανική μονάδα της Honeywell International Inc στην Αριζόνα, έπειτα από διαβούλευση που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας και παρά την υποχρέωση των εργαζόμενων στην ίδια μονάδα να φορούν μάσκες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την Εθνική Ημέρα των Νοσηλευτών, είπε πως δοκίμασε μερικές μάσκες, αλλά όχι μπροστά στις κάμερες. Μεταξύ αυτών και μία μάσκα από την Honeywell, την 3Μ, αλλά και τέσσερις άλλες μάσκες.

ADVERTISING

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν φοράει μάσκα στις δημόσιες εμφανίσεις του, παρά τις σχετικές οδηγίες προστασίας της προσωπικής υγείας που έχει δώσει η κυβέρνησή του, ενθαρρύνοντας τους Αμερικανούς να φορούν μάσκες προστασίας ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος Τραμπ είχε δηλώσει πριν από την αναχώρησή του για την επίσκεψη στην αναφερόμενη παραπάνω εργοστασιακή μονάδα που παράγει μάσκες, ότι θα φορούσε μάσκα μόλις έφτανε εκεί.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, ΗΠΑ, Τραμπ
SHARE:

24Media Network