Ο Τραμπ ξεναγήθηκε σε εργοστάσιο που φτιάχνει μάσκες – Δεν φορούσε κανείς

Ο Τραμπ ξεναγήθηκε σε εργοστάσιο που φτιάχνει μάσκες – Δεν φορούσε κανείς
Ο Ντόναλντ Τραμπ AP Photo/Evan Vucci

Ο Ντόναλντ Τραμπ επισκέφτηκε εργοστάσιο που παράγει μάσκες στην Αριζόνα, επιλέγοντας να φορέσει γυαλιά αντί για μάσκα, όπως και όσοι τον περιέβαλλαν. Αρνήθηκε χειραψία του αντιπροέδρου του εργοστασίου.

Οι “φωνές” αμφισβήτησης προς το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και της αντίδρασης προς τις ενέργειές του όλο πληθαίνουν στις ΗΠΑ, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει να προκαλεί την κοινή γνώμη με τον τρόπο που αντιμετωπίζει την πανδημία.

Το τελευταίο “κρούσμα” απερισκεψίας του καταγράφηκε σε εργοστάσιο παραγωγής μασκών στην Αριζόνα, το οποίο και επισκέφτηκε, συνοδευόμενος από μέλη της ειδικής ομάδας του Λευκού Οίκου για τον κορονοϊό, την οποία βέβαια προτίθεται να “διαλύσει” καθώς θεωρεί πως η επιδημική μάχη βρίσκεται στη δύση της. Την ίδια ώρα, βέβαια, η χώρα καταγράφει πάνω από 71.000 νεκρούς.

Κατά την άφιξη αλλά και κατά τη διάρκεια της παρουσίας και ξενάγησής του στο εργοστάσιο, ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ όπως και οι άνθρωποι που τον περιέβαλλαν δεν φορούσαν μάσκα! Αρκέστηκαν σε προστατευτικά γυαλιά θεωρώντας τα επαρκή για να προστατευτούν από την εξάπλωση του ιού. Βέβαια, στον προθάλαμο του εργοστασίου υπήρχε ένδειξη που προέτρεπε τους επισκέπτες να φορέσουν μάσκες (όπως έκαναν και οι εργαζόμενοι), ωστόσο η ομάδα υποστήριξε πως δεν είχε τέτοια ενημέρωση.

Αυτό μπορεί βέβαια να εξηγηθεί και μέσω του ακόλουθου βίντεο, στην αρχή του οποίου φαίνεται η προσπάθεια του αντιπροέδρου της αλυσίδας προμηθειών του εργοστασίου, Τόνι Στάλινγκς για… χειραψία προς τον Τραμπ. Εκεί, όμως, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν επέδειξε ανάλογη άγνοια κινδύνου:

Το περιστατικό θύμισε αρκετά αυτό του Αμερικανού αντιπροέδρου, Μάικ Πενς, ο οποίος όμως είχε αρνηθεί να φορέσει μάσκα κατά την προ ημερών επίσκεψή του σε νοσοκομείο της Μινεσότα.

Η επίσκεψη του Τραμπ στο εργοστάσιο ήταν μία ακόμη επικοινωνιακή κίνηση στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειάς του να επιστρέψει η χώρα και δη η οικονομία σε ρυθμούς κανονικότητας και επαναλειτουργίας. Το δήλωσε και ο ίδιος άλλωστε, λέγοντας: “Δεν λέω ότι όλα θα είναι τέλεια. Θα επηρεαστούν κάποιοι; Ναι. Θα επηρεαστούν κάποιοι άσχημα; Ναι. Αλλά πρέπει να ανοίξουμε και πάλι τη χώρα και πρέπει να το κάνουμε άμεσα”.

Αυτή η δήλωση και δη αυτή του η πλεύση αντιτίθενται με την πλειοψηφία των Αμερικανών πολιτών που, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, είναι κατηγορηματικά αντίθετοι με το άνοιγμα χώρων εστίασης, ινστιτούτων και κινηματογράφων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα