Τραμπ: Ποιοι δικηγόροι θα σταθούν στο πλευρό του για την επικείμενη δίκη στη Γερουσία

Τραμπ: Ποιοι δικηγόροι θα σταθούν στο πλευρό του για την επικείμενη δίκη στη Γερουσία
Ο Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία της 6ης Ιανουαρίου 2021 Jacquelyn Martin / Associated Press

Μετά την αποχώρηση των Μπουτς Μπάουερς και Ντέμπορα Μπάρμπερι από την νομική ομάδα του Τραμπ, ο πρώην Πρόεδρος ανακοίνωσε τους νέους συνηγόρους του για την επικείμενη δίκη του στη Γερουσία.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δημοσιοποίησε χθες, Κυριακή, τα ονόματα δύο δικηγόρων που θα ηγηθούν της υπεράσπισης του κατά την επικείμενη δίκη του στη Γερουσία, μετά την ξαφνική απόφασή του να αλλάξει δύο δικηγόρους του.

Οι δικηγόροι Ντέιβιντ Σόεν και Μπρους Κάστορ θα ηγηθούν της προσπάθειας υπεράσπισης του Τραμπ στη δίκη που αναμένεται να αρχίσει στις 9 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με μία ανακοίνωση του γραφείου του Τραμπ.

Ο Σόεν βοηθούσε ήδη τον Τραμπ και τους συμβούλους του στην προετοιμασία της διαδικασίας, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Μπουτς Μπάουερς και η Ντέμπορα Μπάρμπερι, δύο δικηγόροι από την Νότια Καρολίνα, δεν ανήκουν πλέον στη νομική ομάδα του Τραμπ, όπως δήλωσε το Σάββατο στο Reuters, μία πηγή που έχει λάβει γνώση της κατάστασης.

Η ίδια πηγή περιέγραψε την αποχώρησή τους ως «αμοιβαία απόφαση», σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Γερουσία θα εξετάσει το σχετικό άρθρο δικαστικής παραπομπής που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 13 Ιανουαρίου, κατηγορώντας τον Τραμπ για πρόκληση εξέγερσης, αναφορικά με την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου, με συνέπεια το θάνατο πέντε ανθρώπων.

Ο Τραμπ αναμένεται να καταθέσει αύριο (2/2), την αντίδρασή του στις κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα