Τραμπ: "Πολύ υψηλότερος ο αριθμών των νεκρών στην Κίνα"

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε ενημέρωση στον Λευκό Οίκο
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε ενημέρωση στον Λευκό Οίκο AP

Fake news από τον πρόεδρο των ΗΠΑ με αφορμή την ανακοίνωση της Κίνας περί 1.290 επιπλέον θανάτων στην πόλη Ουχάν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε την Παρασκευή (17/04) ότι ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κορονοϊό στην Κίνα, απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία, είναι «πολύ υψηλότερος» από τον επίσημο απολογισμό, που δίνουν οι κινεζικές αρχές.

«Η Κίνα μόλις ανακοίνωσε τον διπλασιασμό του αριθμού των νεκρών που έχει προκαλέσει ο Αόρατος Εχθρός. Είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν και πολύ μεγαλύτερος από τον απολογισμό στις ΗΠΑ!» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ, η χώρα του οποίου μετρά περισσότερους από 33.000 νεκρούς.

ADVERTISING

Η πόλη Ουχάν, όπου εμφανίστηκε ο ιός στα τέλη του 2009, αναθεώρησε κατά 50% τον απολογισμό της ανακοινώνοντας 1.290 επιπλέον θανάτους, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών στην Κίνα να ανέρχεται σε 4.632. Δεν πρόκειται, ωστόσο, για διπλασιασμό του αριθμού των νεκρών, όπως υποστηρίζει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σε ένα δελτίο τύπου, η πόλη εξήγησε ότι όταν η επιδημία βρισκόταν στην κορύφωσή της, ορισμένοι ασθενείς πέθαναν στα σπίτια τους. Επομένως, δεν είχαν καταμετρηθεί έως σήμερα στα επίσημα στατιστικά, που λαμβάνουν υπόψη τους ασθενείς που έχουν πεθάνει στο νοσοκομείο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, ΗΠΑ, Κίνα, Τραμπ
SHARE:

24Media Network