Τραμπ: Σχεδιάζει να κρατά έγκλειστες οικογένειες μεταναστών με παιδιά για περισσότερο χρόνο

Οικογένεια μεταναστών
Οικογένεια μεταναστών AP

Μια νομική διευθέτηση στις ΗΠΑ ορίζει το πόσο μπορούν να κρατούνται ανήλικοι μετανάστες και τους όρους του εγκλεισμού τους. Η κυβέρνηση Τραμπ θα ανακοινώσει την εφαρμογή νέων κανόνων, που θα επιτρέπουν την κράτησή τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα ανακοινώσει την εφαρμογή νέων κανόνων, οι οποίοι θα επιτρέπουν την κράτηση οικογενειών με παιδιά που περνούν παράτυπα τα νότια σύνορα των ΗΠΑ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, που επικαλέστηκε δύο κυβερνητικούς αξιωματούχους ενήμερους για τις προθέσεις της.

Η αναγγελία της εφαρμογής των νέων κανόνων αναμένεται να γίνει ήδη από σήμερα, κατά ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του δικτύου.

Μια νομική διευθέτηση στις ΗΠΑ που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες, γνωστή ως συμφωνία Φλόρες, ορίζει το πόσο μπορούν να κρατούνται ανήλικοι μετανάστες και τους όρους του εγκλεισμού τους. Γενικά, τα παιδιά κρατούνται από τις αρχές λιγότερο από 20 ημέρες.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η κυβέρνηση Τραμπ παρουσίασε ένα νέο μέτρο που, σύμφωνα με ειδικούς, μπορεί να μειώσει τη νόμιμη μετανάστευση ακόμη και στο μισό, αφού στερεί βίζες, άδειες μόνιμης παραμονής και το δικαίωμα να αποκτούν υπηκοότητα από μετανάστες επειδή είναι υπερβολικά φτωχοί ή εξαρτώνται από την πρόνοια για να επιβιώνουν, παίρνουν επίδομα στέγης ή ζουν σε εργατικές κατοικίες.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Μετανάστες, Μεταναστευτικό, Τραμπ, Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέα τραγωδία με μετανάστες: Βυθίστηκε πλοίο ανοιχτά της Λιβύης

ΜΚΟ OpenArms: Απελπισμένοι πρόσφυγες έπεφταν στη θάλασσα - Η Ισπανία στέλνει πολεμικό πλοίο

Μοναδικός επιζών ναυαγίου περιγράφει την κόλαση που έζησε - "Έπινα νερό της θάλασσας"

SHARE: