Τραμπ σε Πενς: Μπορείς να μείνεις στην ιστορία ως πατριώτης ή ως δειλός

Τραμπ σε Πενς: Μπορείς να μείνεις στην ιστορία ως πατριώτης ή ως δειλός
Official White House Photo by Joyce N. Boghosian

Ο Μάικ Πενς για μία τετραετία δεν παρέκλινε από την γραμμή του Τραμπ. Μέχρι που επέλεξε να μην ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα

Επί τρία χρόνια και 11 μήνες, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς φρόντιζε να διατηρεί καλές σχέσεις με το αφεντικό του, αποφεύγοντας τις αντιπαραθέσεις ή χρησιμοποιώντας κολακείες για τον ρεπουμπλικανό πρόεδρο.

Όταν ο Τραμπ επιμένοντας να μην αναγνωρίζει το εκλογικό αποτέλεσμα, κάλεσε τον πρώην κυβερνήτη της Ιντιάνα, να το ανατρέψει στην κοινή συνεδρίαση του κονγκρέσου που επρόκειτο να το επικυρώσει, εκείνος αρνήθηκε, προκαλώντας για πρώτη φορά την οργή του. Το γεγονός ότι ο Πενς δεν είχε τέτοια αρμοδιότητα, δεν πτόησε ιδιαίτερα τον Τραμπ.

Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ των New York Times, τις δραματικές ώρες πριν την εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, ο πρόεδρος είχε ασκήσει αφόρητη πίεση στον Πενς. Σε μία τελευταία προσπάθεια, πριν εκείνος μεταβεί στο κονγκρέσο την περασμένη Τετάρτη, ο απερχόμενος πρόεδρος κάλεσε στην οικία Πενς σε μία ύστατη προσπάθεια να τον μεταπείσει.

“Μπορείς να μείνεις στην ιστορία ως πατριώτης, ή ως δειλός” φέρεται σύμφωωνα με άτομα που ενημερώθηκαν για την συνομιλία να είπε στον Πενς ο Ντόναλντ Τραμπ, χρησιμοποιώντας την λέξη που οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν και για τα γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα(pussy).

“Ο Πενς είχε να επιλέξει ανάμεσα στο συνταγματικό του καθήκον και το πολιτικό του μέλλον και έκανε το σωστό, αναφέρει στους Times ο Τζον Γιου, νομικός.

Η διαμάχη Τραμπ-Πενς έχει κυριαρχήσει τις τελευταίες ημέρες, καθώς ο αντιπρόεδρος είχε το δικαίωμα επικαλούμενος την 25 τροποποίηση του αμερικανικού συντάγματος να καθαιρέσει τον πρόεδρο. Ο Πενς αρνήθηκε και πλέον περνά στο κονγκρέσο η δυνατότητα αυτή.

Σε αντίθεση με τον Τραμπ, ο Πενς δήλωσε ότι θα παρακολουθήσει την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν. “Είμαστε τυχεροί που ο αντιπρόεδρος δεν είναι μανιακός”, είπε στους Times ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Τζο Γκρόγκαν. “Νομίζω ότι η τελευταία στάση του δικαιώνει την απόφασή του να παραμείνει στην θέση του μέχρι το τέλος”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα