Τραμπ: Τιμή για τις ΗΠΑ, τα περισσότερα κρούσματα στον πλανήτη

Τραμπ: Τιμή για τις ΗΠΑ, τα περισσότερα κρούσματα στον πλανήτη
Ο Πρόεδρος Τραμπ στον Λευκό Οίκο AP

"Σημαίνει ότι οι έλεγχοι που κάνουμε είναι οι καλύτεροι", ανέφερε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Αποτελεί τιμή για τις ΗΠΑ να έχουν τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού, ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ, κατά την συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, την Δευτέρα στον Λευκό Οίκο.

“Το βλέπω ως κάτι θετικό, καθώς αυτό σημαίνει ότι οι έλεγχοί μας είναι πολύ καλύτεροι”, ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ την στιγμή που στην χώρα έχουν επιβεβαιωθεί 1,5 εκατ. κρούσματα και 92.000 θάνατοι, σύμφωνα με την μέτρηση του πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος Τραμπ ανέφερε χαρακτηριστικά: “Παρεμπιπτόντως, γνωρίζετε ότι όταν λέτε ότι έχουμε τα περισσότερα κρούσματα στον κόσμο, είναι επειδή κάνουμε περισσότερα τεστ από όλους”.

“Επομένως, δεν το βλέπω ως κάτι αρνητικό, αλλά, υπό ένα ορισμένο πρίσμα, ως κάτι καλό, γιατί αυτό σημαίνει ότι οι έλεγχοί που κάνουμε είναι πολύ καλύτεροι”, ανέφερε και πρόσθεσε: “Το βλέπω ως «μετάλλιο τιμής». Αλήθεια είναι μετάλλιο τιμής”.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων, οι ΗΠΑ μέχρι την Τρίτη έχουν πραγματοποιήσει 12,6 εκατομμύρια ελέγχους.

Το Δημοκρατικό Κόμμα άσκησε κριτική στην δήλωση Τραμπ, αναφέροντας ότι το 1,5 εκατ. κρούσματα οφείλονται στην απόλυτη αποτυχία της ηγεσίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα