Τρίζει τα δόντια ο Πούτιν και προειδοποιεί για πόλεμο οπουδήποτε

Τρίζει τα δόντια ο Πούτιν και προειδοποιεί για πόλεμο οπουδήποτε

Ο Πούτιν δηλώνει ότι η Ρωσία θα αναγκαστεί να στρέψει τις ένοπλες δυνάμεις της σε οποιαδήποτε επίθεση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα αναγκαστεί να στρέψει τις ένοπλες δυνάμεις της προς οποιεσδήποτε χώρες που ενδεχομένως την απειλήσουν και εξέφρασε την ανησυχία του για την ύπαρξη αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος κοντά στα σύνορα της χώρας.

«Θα αναγκαστούμε να στρέψουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας…προς εκείνες τις περιοχές από όπου η απειλή έρχεται», δήλωσε.

Ο Πούτιν επίσης δήλωσε, έπειτα από τις συνομιλίες του με τον Φινλανδό Πρόεδρο Σάουλι Νιινίστο στο Προεδρικό Μέγαρο έξω από την Μόσχα, ότι η καλύτερη εγγύηση της ασφάλειας της Φινλανδίας είναι η ουδετερότητα της.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, σε δυσαρμονία με την Δύση για την κρίση στην Ουκρανία και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν ως συνέχεια αυτής στην Ρωσία, δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία ζητά από την Ουκρανία να αποπληρώσει οφειλές από ένα προηγούμενο πρόγραμμα δανεισμού που υπεγράφη από τον πρώην Ουκρανό Πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, σύμφωνα με ένα συμφωνημένο πρόγραμμα αποπληρωμής.

Πρόσθεσε πως πίστευε ότι η ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ για την Ουκρανία ήταν ισορροπημένη και δίκαιη και ότι εάν η Ρωσία δεν συμφωνούσε με το περιεχόμενο της δεν θα την υπέγραφε.

Ο Κέρι εκφράζει ανησυχία για την ανακοίνωση Πούτιν περί ενίσχυσης του πυρηνικού οπλοστασίου της Ρωσίας

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για την ανακοίνωση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι θα προσθέσει φέτος στο πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας περισσότερους από 40 νέους διηπειρωτικούς πυραύλους.

«Με ανησυχεί πράγματι», είπε ο Κέρι στους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου.

Πρόσθεσε πως η στάση αυτή μπορεί να αποτελεί μια προσποίηση από πλευράς του Πούτιν, αλλά πρόσθεσε: «Κανένας άνθρωπος που ακούει αυτού του είδους την ανακοίνωση από τον ηγέτη μιας ισχυρής χώρας δεν θα μπορούσε να μην ανησυχήσει για το ποιες είναι οι συνέπειες».

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ χαρακτηρίζει απόπειρα «εκφοβισμού διαμέσου της απειλής πολέμου» τον πυρηνικό εξοπλισμό της Ρωσίας

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατηγόρησε την Ρωσία για μια απόπειρα «εκφοβισμού με την απειλή πολέμου» μετά την ανακοίνωση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν περί αύξησης του πυρηνικού οπλοστασίου της χώρας και προειδοποίησε ότι η απόφαση αυτή είναι «αποσταθεροποιητική και επικίνδυνη».

Στη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλες, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως η χρήση αυτού του είδους της ρητορικής από τη Μόσχα δίνει την εξήγηση για την αύξηση του επιπέδου ετοιμότητας των συμμάχων όσον αφορά την άμυνα.

«Αυτή η προσπάθεια εκφοβισμού με την απειλή πολέμου με πυρηνικά όπλα είναι αδικαιολόγητος», δήλωσε. «Είναι αποσταθεροποιητικός και είναι επικίνδυνος. Αυτό είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε και είναι επίσης ένας από τους λόγους που τώρα αυξάνουμε το επίπεδο ετοιμότητας (...) των ενόπλων μας δυνάμεων».

«Απαντάμε με το διασφαλίζουμε ότι το ΝΑΤΟ και στο μέλλον θα είναι μια συμμαχία που θα προσφέρει αποτροπή και προστασία όλων των συμμάχων έναντι οποιασδήποτε απειλής».

Νωρίτερα σήμερα, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία θα προσθέσει φέτος στο πυρηνικό οπλοστάσιό της περισσότερους από 40 νέους διηπειρωτικούς πυραύλους, ενώ ο υφυπουργός Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι επιδιώκει να παρασύρει τη Μόσχα σε μια νέα κούρσα εξοπλισμών.

Ο Πούτιν έκανε την ανακοίνωση αυτή μια ημέρα αφού ρώσοι αξιωματούχοι κατήγγειλαν το σχέδιο των ΗΠΑ να αναπτύξει άρματα μάχης και βαρέα όπλα σε χώρες του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο αυτό την πιο επιθετική αμερικανική ενέργεια μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

(Πηγή: ΑΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network