Επίθεση στο Λονδίνο: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς. Τρομοκράτες μαχαίρωσαν περαστικούς

Επίθεση στο Λονδίνο: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς. Τρομοκράτες μαχαίρωσαν περαστικούς

Μπαράζ επιθέσεων στο Λονδίνο. Φορτηγό παρέσυρε πεζούς στη γέφυρα. Οι επιβαίνοντες κατέβηκαν από το όχημα και μαχαίρωσαν περαστικούς. Αιματηρή επίθεση και στο Borough. Νεκροί και τραυματίες. Αναζητούνται τρεις ύποπτοι

Βραδιά τρόμου στο Λονδίνο, όπου σημειώθηκε επίθεση με νεκρούς και τραυματίες. Ένα λευκό Φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Λονδίνου.

Παράλληλα, σημειώθηκαν επιθέσεις με μαχαίρι και σε εστιατόριο στην αγορά του Borough, που βρίσκεται πολύ κοντά στη γέφυρα, ενώ το τρίτο περιστατικό στο Vauxhall (επίθεση με μαχαίρι), δεν συνδέεται με τα άλλα δύο.

 

Η αστυνομία χαρακτήρισε τα δυο περιστατικά (στη γέφυρα του Λονδίνου και στο Borough) ως “τρομοκρατικές ενέργειες”.

Η γέφυρα του Λονδίνου έχει κλείσει και προς τις δύο κατευθύνσεις και η αγορά του Borough, έχει εκκενωθεί.

Σύμφωνα με το BBC, ένα φορτηγό ανέπτυξε ταχύτητα και έπεσε πάνω σε 20 ανθρώπους, που βρίσκονταν στη γέφυρα.

Στη συνέχεια οι επιβαίνοντες  φέρεται να κατέβηκαν από το όχημα και να επιτίθενται με μαχαίρι σε περαστικούς, ενώ ακούστηκαν και πυροβολισμοί. 


Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα και αστυνομικές δυνάμεις και σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται τρεις ύποπτοι.

Άνθρωποι που βρέθηκαν στο σημείο άρχισαν να τρέχουν έντρομοι προς όλες τις κατευθύνσεις και βρήκαν καταφύγιο σε κοντινές παμπ. Όλη η περιοχή έχει εκκενωθεί.

Η πρωθυπουργός της Τερέζα Μέι βρίσκεται σε επαφή με τις διωκτικές αρχές, σύμφωνα με το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για το συμβάν στο Λονδίνο, σύμφωνα με μια ανάρτηση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.   

Αν επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα, θα είναι το τρίτο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και ενώ η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο.

Στις 22 Μαρτίου, επίσης στο Λονδίνο, ένας άνδρας έπεσε πάνω στο πλήθος στο Γουεστμίνστερ, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους, πριν μαχαιρώσει έναν αστυνομικό.

People walk away just before midnight from inside a police cordon after an attack in London, late Saturday, June 3, 2017. Armed British police rushed to London Bridge late Saturday after reports of a vehicle running down pedestrians and people being stabbed nearby. (AP Photo/Matt Dunham) AP

 

Ενώ την 22α Μαΐου στο Μάντσεστερ, ένας νεαρός Βρετανός με καταγωγή από τη Λιβύη πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί μέσα σε ένα γήπεδο όπου μόλις είχε τελειώσει συναυλία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 22 άνθρωποι. Την ευθύνη για την ενέργεια του βομβιστή-καμικάζι είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

(Κεντρική Φωτογραφία: AP/ Matt Dunham)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα