Τρόμος στον αέρα: Σε καραντίνα αεροσκάφος-100 επιβάτες αρρώστησαν εν πτήσει

Τρόμος στον αέρα: Σε καραντίνα αεροσκάφος-100 επιβάτες αρρώστησαν εν πτήσει

Σε καραντίνα στο αεροδρόμιο JFK των ΗΠΑ, έχει τεθεί αεροσκάφος της εταιρείας Emirates με 100 επιβάτες να εμφανίζουν παρόμοια συμπτώματα.

Σε καραντίνα τέθηκε αεροσκάφος της εταιρείας Emirates στο αεροδρόμιο JFK των ΗΠΑ, καθώς τουλάχιστον 100 επιβάτες φαίνεται πως αρρώστησαν κατά την διάρκεια πτήσης από το Ντουμπάι.

Η πτήση EK203 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των ΗΠΑ στις 9:10 το πρωί, τοπική ώρα. “Κατά την άφιξη στο Τζ.Φ.Κ., για προληπτικούς λόγους, (οι επιβάτες) εξετάστηκαν αμέσως από τις τοπικές υπηρεσίες υγείας”, είπε η εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Τα αμερικανικά media μετέδωσαν αρχικά πως τα συμπτώματα ενδέχεται σχετίζονται με την κατανάλωση φαγητού κατά τη διάρκεια της πτήσης. Ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται.

Η Emirates επιβεβαίωσε επισήμως πάντως πως μόλις 10 επιβάτες έχουν νοσήσει. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bill DeBlasio ενημερώθηκε για την κατάσταση την ώρα που διερευνώνται τα αίτια που προκάλεσαν το περιστατικό.

“Η πτήση ξεκίνησε στο Ντουμπάι και σταμάτησε στη Μέκκα όπου υπάρχει επιδημία γρίπης. Υπάρχει μια πιθανότητα όλο αυτό να σχετίζεται με τη στάση της πτήσης”, ανέφερε ο Eric Phillips, εκπρόσωπος Τύπου του δημάρχου της Νέας Υόρκης.

Συνολικά στο Airbus A388 επέβαιναν 521 άτομα μαζί με το πλήρωμα. Επί τόπου βρίσκονται εκπρόσωποι της τοπικής αστυνομίας και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), χωρίς όμως να έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση από κάποια υπηρεσία υγείας για την ώρα.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παρακολουθεί την κατάσταση και ενημερώνεται για τις εξελίξεις.

Ορισμένοι από τους ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο Τζαμάικα Χόσπιταλ. Η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο. Όσοι δεν παρουσιάζουν συμπτώματα θα μπορέσουν να αποβιβαστούν και να κατευθυνθούν στον προορισμό τους.

Ακολουθεί η τελευταία επίσημη ανακοίνωση της Emirates αναφορικά με περιστατικό που συνέβη στην πτήση #ΕΚ203 από το Ντουμπάι στη Νέα Υόρκη (αεροδρόμιο JFK):

“Η Emirates επιβεβαιώνει ότι όλοι οι επιβάτες έχουν αποβιβαστεί από την πτήση EK 203.

Όλοι οι επιβάτες εξετάστηκαν από τις τοπικές υγειονομικές αρχές πριν από την αποβίβαση και 3 επιβάτες καθώς και 7 μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη και αξιολόγηση. Εννέα επιβάτες υποβλήθηκαν σε πρόσθετο ιατρικό έλεγχο στο χώρο κοντά στο αεροσκάφος και στη συνέχεια τους δόθηκε η άδεια να φύγουν.  

Οι υπόλοιποι επιβάτες είχαν τη δυνατότητα να φύγουν νωρίτερα και να ακολουθήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία αποχώρησης από το αεροδρόμιο. Το πλήρωμα και το προσωπικό μας επιτέλεσαν την πλήρη συνεργασία με τις αρχές κατά τη διάρκεια του ελέγχου και το αεροσκάφος έχει τώρα παραδοθεί στην Emirates.

Λόγω της καθυστέρησης που προκλήθηκε, η πτήση επιστροφής EK 204 από το αεροδρόμιο JFK στο Ντουμπάι θα καθυστερήσει κατά περίπου 3 ώρες. Οι επιβάτες με πτήσεις με ανταπόκριση στο Ντουμπάι, οι οποίοι επηρεάζονται από την καθυστέρηση, θα βοηθηθούν με την επανέκδοση των εισιτηρίων από το προσωπικό εδάφους.

Ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες μας για τυχόν ταλαιπωρία. Η ασφάλεια και η ευημερία των πελατών και του πληρώματός μας είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα