Τσαγατάι Ερτζιγές: Ποιος είναι ο νέος πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα

Τσαγατάι Ερτζιγές: Ποιος είναι ο νέος πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα
Ο νέος Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα Τσαγατάι Ερτζιγές Twitter@@MFATurkiye

Το βιογραφικό του νέου πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, Τσαγατάι Ερτζιγές.

Ο Τσαγατάι Ερτζιγές (Çağatay Erciyes) διορίστηκε νέος Τούρκος πρεσβευτής στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu την Πέμπτη (06/10) επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου διόρισε πλήθος νέων πρεσβευτών και μόνιμων αντιπροσώπων στις αποστολές της Τουρκίας στο εξωτερικό και ανάμεσά τους βρίσκεται και ο νέος πρεσβευτής στη χώρα μας.

Ποιος είναι ο Τσαγατάι Ερτζιγές

Ο Ερτζιγές, θεωρείται ικανότατος διπλωμάτης και είναι γνωστός και ως «γκουρού» των θαλασσίων ζωνών της τουρκικής διπλωματίας.

Συμμετείχε στην τουρκική αντιπροσωπεία κατά τον 64ο γύρο των διερευνητικών συνομιλιών που έλαβαν χώρα στην Αθήνα τον περασμένο Φεβρουάριο. Επί κεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας ήταν ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ ο οποίος αναλαμβάνει τώρα τη θέση του εκπροσώπου της Τουρκίας στον ΟΗΕ στη θέση του Φεριντούν Σινιρλίογλου.

Ο Τσαγατάι Ερτζιγές εισήλθε στο Υπουργείο Εξωτερικών το 1988 στο Γραφείο Ελλάδας. Έγινε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Ναυτιλίας-Αεροπορίας, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας, με έδρα το Μόντρεαλ, την 1η Σεπτεμβρίου 2012, και Πρέσβης στη Βηρυτό το 2015.Υπηρέτησε ως μέλος της τουρκικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις του ΟΗΕ για την Κύπρο το 2004 και στις διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα για τα προβλήματα του Αιγαίου.

Από τον Δεκέμβριο του 2018 είναι Γενικός Διευθυντής Κύπρου-Ελλάδας, Ναυτιλίας-Αεροπορίας και Συνόρων. Είναι εκείνος που το 2020 ανάρτησε τον γνωστό τουρκικό «χάρτη» του ΤΥΠΕΞ όπου δείχνει τα “νέα όρια της τουρκικής υφαλοκρηπίδας” τα οποία φτάνουν μέχρι Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο και Κρήτη εξαφανίζοντας το Καστελόριζο. Επίσης παρέθεσε χάρτη με τις περιοχές, για τις οποίες η τουρκική εταιρεία πετρελαίων ΤΡΑΟ ζητά άδεια για έρευνα και γεωτρήσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα