Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα έχει χάσει την ψυχολογική της υπεροχή στην Ανατ. Μεσόγειο

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα έχει χάσει την ψυχολογική της υπεροχή στην Ανατ. Μεσόγειο
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

Εκ νέου κατά της Ελλάδας στράφηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, κατηγορώντας την ότι αρνείται να καθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

“Η Ελλάδα έχει χάσει την ψυχολογική της υπεροχή στην ανατολική Μεσόγειο, όσο η Τουρκία διεξάγει ασκήσεις στην περιοχή ευθγραμμισμένη με τους κανόνες του ΝΑΤΟ”, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στην ετήσια άσκηση που πραγματοποιεί η χώρα του στα κατεχόμενα.

“Λέγοντας «όχι» σε κάθε πρωτοβουλία του NATO ή της ΕΕ για την ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα αποδεικνύει ότι δεν την ενδιαφέρει ο διπλωματικός διάλογος”, τόνισε ο Τσαβούσογλου κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον κογκολέζο ομόλογό του στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, η Ελλάδα έχει επανειλλημένα απορρίψει πρωτοβουλίες διαλόγου με στόχο την επίλυση των ζητημάτων στην ανατολική Μεσόγειο. “Είμαστε υπέρ του διαλόγου γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, αλλά η Ελλάδα δεν φαίνεται να επιθυμεί αυτή την προσέγγιση, είπε ο Τσαβούσογλου, επαναλαμβάνοντας ότι “η Τουρκία είναι έτοιμη να αρχίσει διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα