Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα έχει χάσει την ψυχολογική της υπεροχή στην Ανατ. Μεσόγειο

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

Εκ νέου κατά της Ελλάδας στράφηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, κατηγορώντας την ότι αρνείται να καθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

"Η Ελλάδα έχει χάσει την ψυχολογική της υπεροχή στην ανατολική Μεσόγειο, όσο η Τουρκία διεξάγει ασκήσεις στην περιοχή ευθγραμμισμένη με τους κανόνες του ΝΑΤΟ", δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στην ετήσια άσκηση που πραγματοποιεί η χώρα του στα κατεχόμενα.

"Λέγοντας «όχι» σε κάθε πρωτοβουλία του NATO ή της ΕΕ για την ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα αποδεικνύει ότι δεν την ενδιαφέρει ο διπλωματικός διάλογος", τόνισε ο Τσαβούσογλου κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον κογκολέζο ομόλογό του στην Άγκυρα.

ADVERTISING

Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, η Ελλάδα έχει επανειλλημένα απορρίψει πρωτοβουλίες διαλόγου με στόχο την επίλυση των ζητημάτων στην ανατολική Μεσόγειο. "Είμαστε υπέρ του διαλόγου γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, αλλά η Ελλάδα δεν φαίνεται να επιθυμεί αυτή την προσέγγιση, είπε ο Τσαβούσογλου, επαναλαμβάνοντας ότι "η Τουρκία είναι έτοιμη να αρχίσει διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα".

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Νίκος Δένδιας
SHARE:

24Media Network