Τσαβούσογλου κατά Ελλάδας και Χάφταρ: Σαμποτάρουν τις ειρηνευτικές προσπάθειες

Τσαβούσογλου κατά Ελλάδας και Χάφταρ: Σαμποτάρουν τις ειρηνευτικές προσπάθειες
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη AP

Πυρά εναντίον της Ελλάδας και του στρατάρχη Χάφταρ εξαπέλυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μερικές ώρες πριν αρχίσει η διάσκεψη του Βερολίνου.

Επίθεση στην Ελλάδα και τον στρατάρχη Χάφταρ εξαπέλυσε το απόγευμα του Σαββάτου ο Μεβλούτ Τσαβούγλου.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών τόνισε χαρακτηριστικά ότι “το να προσκαλείς τον Χάφταρ στην Αθήνα και να υιοθετείς με τη σειρά σου την ελληνική ατζέντα σαμποτάρει τις προσπάθειες ειρήνευσης στη Λιβύη”.

Η κριτική του όμως είχε γενικότερη θεώρηση των πραγμάτων. Ιδού τι άλλο τόνισε: “Η ελληνική και η ελληνοκυπριακή πλευρά έχουν μαξιμαλιστικές βλέψεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Προσπαθούν αυτές τις βλέψεις να τις νομιμοποιήσουν παίρνοντας πλεονέκτημα από το γεγονός ότι είναι μέλη της ΕΕ. Ετσι απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή”.

“Στη Λιβύη τα μνημόνια που υπογράψαμε με τη νόμιμη κυβέρνηση στη Λιβύη προκάλεσαν συναγερμό στην Ελλάδα. Αντί για διάλογο, διέκοψαν τις σχέσεις με τη νόμιμη κυβέρνηση. Δρουν με το ότι “ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου”.

“Τα τελευταία χρόνια σφετερίζεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Λιβύης με τις κινήσεις της νότια της Κρήτης. Η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης για να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση υπέγραψε το μνημόνιο συνεργασίας μαζί μας για να προστατεύσει τα δικαιώματά της”.

Για να τα καταλήξει: “Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους Έλληνες φίλους μας ότι αυτές οι κενές προσπάθειες είναι μάταιες”.

Στο σχετικό tweet, όπως θα διαπιστώσατε και παραπάνω, ο Τσαβούσογλου έκανε “μένσιον” τον Ελληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια για να καταδείξει ότι του απαντά αρμοδίως.

Ολα αυτά έρχονται μερικές μόνο ώρες πριν την έναρξη της διάσκεψης του Βερολίνου στην οποία θα αποφασιστεί το μέλλον της Λιβύης και στην οποία η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα