Τσεχία, Σλοβακία, Πολώνια στηρίζει τις αποφάσεις της Ουγγαρίας στο μεταναστευτικό

Τσεχία, Σλοβακία, Πολώνια στηρίζει τις αποφάσεις της Ουγγαρίας στο μεταναστευτικό

Στήριξη στον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας προσέφεραν με δηλώσεις τους οι ηγέτες Τσεχίας, Σλοβακίας και Πολωνίας, ενώ τάχθηκαν ανοιχτά κατά των υποχρεωτικών ποσοστώσεων στην υποδοχή προσφύγων στην ΕΕ

Οι ηγέτες της Τσεχίας, της Σλοβακίας και της Πολωνίας εξέφρασαν σήμερα την υποστήριξη τους στον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν και στον τρόπο που η Ουγγαρία μεταχειρίζεται τους μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Σε μια έκφραση της αλληλεγγύης τους, οι πρωθυπουργοί είναι έτοιμοι να παρέχουν στην Ουγγαρία περαιτέρω βοήθεια», ανέφεραν σε ανακοίνωση τους οι πρωθυπουργοί, έπειτα από την συνάντηση της ομάδας χωρών Βίζεγκραντ.

Να πάρουν τα κράτη τις δικές τους κυρίαρχες αποφάσεις στο μεταναστευτικό

Η Πολωνή πρωθυπουργός Εύα Κόπατς δήλωσε πως τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να πάρουν τις δικές κυρίαρχες αποφάσεις στο πως θα αντιμετωπίσουν την μεταναστευτική κρίση.

«Πιστεύω πως η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος πρέπει να είναι λογική και επίσης οι χώρες πρέπει να πάρουν τις δικές τους κυρίαρχες αποφάσεις στο επίπεδο της έκθεσης τους καθώς και της δέσμευσης τους», δήλωσε στους δημοσιογράφους έπειτα από την συνάντηση με τους ομολόγους της από την Τσεχία, την Σλοβακία και την Ουγγαρία.

Αντίθετη σε υποχρεωτικές ποσοστώσεις και η Πολωνία

Η Πολωνή πρωθυπουργός τόνισε επίσης, πως επιθυμεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να συζητήσει τρόπους αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης σύντομα καθώς η κατάσταση μπορεί να βρεθεί εκτός ελέγχου, αν περισσότερα κύματα μεταναστών φτάσουν στην Ευρώπη, ενώ επανέλαβε την αντίθεση της σε υποχρεωτικές ποσοστώσεις για τη μετεγκατάσταση των μεταναστών

Με σημερινή του ανακοίνωση ο Ούγγρος πρωθυπουργός ανέφερε πως η Ευρώπη θα πρέπει να περιμένει την άφιξη δεκάδων εκατομμυρίων μεταναστών χωρίς έγγραφα, εάν αποτύχει να προστατέψει τα σύνορα της.

Σύμφωνα με τον Ορμπάν, θα υπάρξει μια απεριόριστη αλληλουχία στην τωρινή μαζική μετανάστευση και η Ευρώπη «μπορεί να ξυπνήσει ένα πρωί και να διαπιστώσει πως οι (πολίτες της) είναι η μειονότητα στην ίδια τους την ήπειρο».

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι στρατιές των προσφύγων: Άνοιξε ο σιδηροδρομικός σταθμός στη Βουδαπέστη

Ουγγαρία: Ολοκληρώθηκε το πρώτο τμήμα του φράχτη που θα εμποδίζει μετανάστες να περνούν τα σύνορα

SHARE:

24Media Network