Τσίπρας σε Λαγκάρντ: Σας θέλουμε εδώ και εκτιμούμε την ειλικρινή σας στάση

Τσίπρας σε Λαγκάρντ: Σας θέλουμε εδώ και εκτιμούμε την ειλικρινή σας στάση

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ΔΝΤ, τονίζοντας πως επιθυμεί την παρουσία του στις διαπραγματεύσεις, όχι όμως μόνο για τα σκληρά μέτρα, αλλά και για τις απόψεις του περί αναγκαιότητας απομείωσης του χρέους

Περισσότερες πληροφορίες βλέπουν το φως από την εξαμερή συνάντηση Αλέξη Τσίπρα, Ντόναλντ Τουσκ, Κριστίν Λαγκάρντ, Μάριο Ντράγκι και Γερούν Ντάισελμπλουμ. Για την ακρίβεια μεταφέρεται η συζήτηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Η Γαλλίδα πολιτικός ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα: "Μας θέλετε εδώ;" για να λάβει την απάντηση του πρωθυπουργού: "Σας θέλουμε και πρέπει να σας πω ότι εκτιμώ την ειλικρινή σας στάση παρά το γεγονός ότι είναι σκληρή". Ο Έλληνας πολιτικός συνέχισε λέγοντας: "Είστε οι μόνοι που μας έχετε κάνει κριτική όπως για παράδειγμα για τον πολλαπλασιαστή. Όμως σας θέλουμε με όλες σας τις απόψεις και όχι μόνο α λα καρτ".

Η αναφορά του κ. Τσίπρα στις προτάσεις του ΔΝΤ αφορά φυσικά στο χρέος και την πολυπόθητη από την ελληνική κυβέρνηση συζήτηση για την απομείωσή του. "Να πείτε και την άποψή σας για το χρέος και όχι μόνο για τα σκληρά μέτρα" σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Eurogroup, Σύνοδος Κορυφής, Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τηλεφωνική επικοινωνία Αλέξη Τσίπρα με Τζακ Λιού

Eurogroup: Το επίσημο ανακοινωθέν

SHARE:

24Media Network