Twitter: Αργία 19η Ιουνίου, ημέρα που καταργήθηκε η δουλεία στις ΗΠΑ

Twitter: Αργία 19η Ιουνίου, ημέρα που καταργήθηκε η δουλεία στις ΗΠΑ

Η 19η Ιουνίου ανακηρύσσεται αργία το twitter και το Square όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής τους, Τζακ Ντόρσι.

Ο επικεφαλής του Twitter και του Square Τζακ Ντόρσι ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η 19η Ιουνίου, η Ημέρα της Ελευθερίας στις ΗΠΑ όταν τιμάται η απελευθέρωση και των τελευταίων σκλάβων στο Τέξας το 1865, θα είναι από εδώ και στο εξής αργία για την εταιρεία.

Η απόφαση του Ντόρσι ανακοινώνεται την ώρα που συνεχίζονται στις ΗΠΑ οι διαδηλώσεις μετά τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από λευκούς αστυνομικούς στις 25 Μαΐου. Ο Ντόρσι εξήγησε σε tweets του τηνΤρίτη το απόγευμα ότι η ημέρα αυτή θα αποτελεί μια ευκαιρία “για γιορτή, εκπαίδευση και σύνδεση” για τους υπαλλήλους των δύο εταιρειών. “Τόσο το Twitter όσο και η Square κάνουν την #Juneteenth (19η Ιουνίου) αργία για την εταιρεία στις ΗΠΑ, για πάντα”, επεσήμανε.

“Οι χώρες και οι περιοχές σε όλο τον κόσμο έχουν τις δικές τους ημέρες για να γιορτάζουν την απελευθέρωση και θα εργαστούμε ώστε αυτές οι ημερομηνίες να οριστούν αργίες για την εταιρεία όπου αυτή είναι παρούσα”,εξήγησε ο Ντόρσι.

Στις 19 Ιουνίου 1865 ο στρατηγός Γκόρντον Γκρέιντζερ έφτασε με τον στρατό του στο Γκάλβεστον του Τέξας και ανακοίνωσε στους σκλάβους ότι είναι πλέον ελεύθεροι. Το Τέξας ήταν η τελευταία πολιτεία των ΗΠΑ που απελευθέρωσε τους σκλάβους μετά τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο (1861-65). Η 19η Ιουνίου ήδη γιορτάζεται στο Τέξας και τιμάται σχεδόν παντού στις ΗΠΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα