Twitter: Χάκαραν Μπιλ Γκέιτς, Έλον Μασκ και Μπάρακ Ομπάμα- Η απάντηση της εταιρίας

Twitter: Χάκαραν Μπιλ Γκέιτς, Έλον Μασκ και Μπάρακ Ομπάμα- Η απάντηση της εταιρίας
Εικονίδιο της εφαρμογής του Twitter AP

Το Twitter ανέφερε ότι επρόκειτο για "«συντονισμένη» επίθεση που στοχεύει τους υπαλλήλους του που έχουν «πρόσβαση σε εσωτερικά συστήματα και εργαλεία".

Κακόβουλες επιθέσεις από χάκερς δέχθηκαν χθες, Τετάρτη 15/7, οι επίσημοι λογαριασμοί στο Twitter επιφανών Αμερικανών πολιτικών, επιχειρηματιών και εταιρειών, με αποτέλεσμα η εταιρεία να μπλοκάρει για λίγη ώρα τους λογαριασμούς.

Θύματα αυτής της διαδικτυακής «επίθεσης» εκτός από τα δισεκατομμύρια των χρηστών που δεν μπορούσαν να ανεβάσουν μηνύματα, ήταν ο Μπιλ Γκέιτς, ο Έλον Μασκ, ο υποψήφιος για των Δημοκρατικών για την αμερικανική προεδρία, Τζο Μπάιντεν, ο Γουόρεν Μπάφετ, ο Κάνιε Γουέστ, η Κιμ Καρντάσιαν ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο Τζεφ Μπέζος, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, η Apple και η Uber.

Οι άγνωστοι, χρησιμοποιώντας τους λογαριασμούς των διάσημων προσώπων, υπόσχονταν να διπλασιάσουν τα λεφτά των υποψήφιων θυμάτων τους, με την αγορά bitcoins.

«Νιώθω ευγνώμων, θα διπλασσιάσω όσες πληρωμές μου σταλούν στον λογαριασμό μου για bitcoin Αν στείλεις 1.000 δολάρια, θα σου στείλω πίσω 2.000 δολάρια. Θα το κάνω αυτό μόνο για τα επόμενα 30 λεπτά» έγραφε η ψευδής ανάρτηση που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Έλον Μασκ.

Twitter

Οι αναρτήσεις στους λογαριασμούς αφαιρέθηκαν λίγα λεπτά αργότερα. Το Twitter ανέφερε ότι επρόκειτο για «συντονισμένη» επίθεση που στοχεύει τους υπαλλήλους του που έχουν «πρόσβαση σε εσωτερικά συστήματα και εργαλεία».

«Γνωρίζουμε ότι (οι χάκερ) χρησιμοποίησαν την πρόσβαση (των υπαλλήλων μας) για να πάρουν τον έλεγχο πολλών εξαιρετικά αναγνωρίσιμων (και επαληθευμένων) λογαριασμών στο Twitter» συνέχισε η εταιρεία και πρόσθεσε ότι «έλαβε σημαντικά μέτρα» για τον περιορισμό της πρόσβασης στα εσωτερικά αυτά συστήματα και εργαλεία, ενώ διενεργει έρευνα για το περιστατικό.

«Σκληρή μέρα για εμάς στο Twitter. Όλοι αισθανόμαστε φοβερό αυτό συνέβη» έγραψε από πλευράς του σε προσωπική ανάρτηση ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ.

Η ομάδα πίσω από την εκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν δήλωσε ότι το Twitter «έκλεισε τον λογαριασμό μέσα σε λίγα λεπτά από την παραβίαση και αφαίρεσε το σχετικό tweet».

Εκπρόσωπος του Μπιλ Γκέιτς δήλωσε στο AP: «Αυτές οι επιθέσεις φαίνεται να αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου προβλήματος που αντιμετωπίζει το Twitter».

Γρήγορα αντανακλαστικά;

Προκειμένου να σταματήσει τις κυβερνοεπιθέσεις το Twitter προέβη στην αναστολή λειτουργίας αρκετών επαληθευμένων λογαριασμών, ένα μέτρο που εφαρμόζεται μόνο σε έκτακτες περιστάσεις.

Τυχόν αιτήματα επαναφοράς κωδικού πρόσβασης απορρίφθηκαν, ενώ απενεργοποιήθηκαν και άλλες λειτουργίες. Οι χρήστες των λογαριασμών αυτών μπόρεσαν να αποκτήσουν λίγη ώρα αργότερα ξανά πρόσβαση.

Ο Ντμίτρι Άλπεροβιτς, συνιδρητής της εταιρείας κυβερνοασφάλειας CrowdStrike, δήλωσε στο Reuters: “Φαίνεται πως είχαμε το χειρότερο χακάρισμα στην ιστορία αυτής της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα