Twitter: Παραιτήθηκε η επικεφαλής εμπιστοσύνης και ασφάλειας

Twitter: Παραιτήθηκε η επικεφαλής εμπιστοσύνης και ασφάλειας
Twitter AP Photo/Jeff Chiu

Παρελθόν από το Twitter αποτελεί η Ella Irwin, η επικεφαλής εμπιστοσύνης και ασφάλειας και ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του κολοσσού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Από τη θέση της επικεφαλής εμπιστοσύνης και ασφάλειας του Twitter παραιτήθηκε η Ella Irwin, ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης, η οποία τελευταία δέχεται σφοδρή κριτική όσον αφορά την χαλαρή προστασία που παρέχει έναντι επιβλαβούς περιεχομένου μετά την απόκτησή της από τον Έλον Μασκ.

Η Irwin επιβεβαίωσε την παραίτησή της στο πρακτορείο Reuters την Πέμπτη (01/06), μία παραίτηση που έγινε έναν χρόνο αφότου ανέλαβε τη θέση, τον Ιούνιο του 2022, διαδεχόμενη τον Yoel Roth, ο οποίος και εκείνος παραιττήθηκε.

Η αποχώρηση της Irwin έρχεται καθώς η πλατφόρμα δυσκολεύεται να διατηρήσει τους διαφημιστές, με τις επωνυμίες να επιφυλάσσονται να εμφανίζονται δίπλα σε ακατάλληλο περιεχόμενο.

Ο Μασκ ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι προσέλαβε τη Linda Yaccarino, πρώην διευθύντρια διαφήμισης της NBCUniversal, για να γίνει η νέα διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter.

Από την εξαγορά του Μασκ και έπειτα το Twitter μείωσε δραματικά το κόστος και απέλυσε χιλιάδες υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων πολλών που είχαν εργαστεί για την πρόληψη επιβλαβούς και παράνομου περιεχομένου, την προστασία της εκλογικής ακεραιότητας και την εμφάνιση ακριβών πληροφοριών στον ιστότοπο.

Την ίδια στιγμή η εταιρεία βρίσκεται στο στόχαστρο ελέγχων από τις ρυθμιστικές αρχές σχετικά με τις προσπάθειές της για μετριοπάθεια. Το Twitter αποσύρθηκε από μια εθελοντική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης, ενώ δήλωσε ότι δεσμεύτηκε να συμμορφωθεί με τους επερχόμενους κανόνες του Διαδικτύου στην ΕΕ, αναφέρει το Reuters.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα