Twitter: Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε τη Linda Yaccarino στον ρόλο της νέας CEO

Διαβάζεται σε 2'
Twitter: Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε τη Linda Yaccarino στον ρόλο της νέας CEO
Ο Έλον Μασκ με τη νέα CEO του Twitter Linda Yaccarino 2023 Rebecca Blackwell, File/AP Photo

Η Linda Yaccarino είναι η νέα διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter και ο Έλον Μασκ το ανακοίνωσε με ένα tweet χωρίς να κρύψει τον ενθουσιασμό του. Ποια είναι.

Είναι επίσημο! Το Twitter απέκτησε νέο CEO και αυτή είναι γυναίκα.

Όπως ανακοίνωσε ο Έλον Μασκ το απόγευμα της Παρασκευής (12/05) με tweet μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας, η Linda Yaccarino είναι η νέα διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter και ο μεγιστάνας την καλωσόρισε με μεγάλο ενθουσιασμό.

Η Linda Yaccarino από τη θέση της CEO, θα επικεντρωθεί κυρίως στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, με τον Έλον Μασκ να αναφέρει πως θα επικεντρωθεί στο σχεδιασμό προϊόντων και τη νέα τεχνολογία.

Ποια είναι η Linda Yaccarino

Η Linda Yaccarino είναι πρόεδρος της παγκόσμιας διαφήμισης και συνεργασιών στην NBCUniversal Media, η οποία επιβλέπει διαφημιστικά έσοδα της τάξης των 13 δισ. δολαριών ετησίως, είναι γνωστή για τις πολύ καλές διασυνδέσεις της στον χώρο αλλά και τις σκληρές διαπραγματεύσεις της.

Η Yaccarino εντάχθηκε στην NBCUniversal το 2011 μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες στην Turner Broadcasting. Στη NBCUniversal, βοήθησε στο λανσάρισμα της υπηρεσίας ροής Peacock που υποστηρίζεται από διαφημίσεις και επέβλεψε ζωντανές εκδηλώσεις όπως το Super Bowl και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Επίσης, ηγήθηκε συνεργασιών με διάφορες εταιρείες τεχνολογίας, όπως το Snapchat, το YouTube και, φυσικά, το Twitter.

Τον περασμένο μήνα η Yaccarino είχε κληθεί σε ένα συνέδριο στο Μαϊμάι να πάρει on stage συνέντευξη από τον Έλον Μασκ. Εκεί τον πίεσε για τα διαφημιστικά έσοδα του Twitter, τον ρώτησε για το όραμά του για την πλατφόρμα, αλλά και για κάποια αμφιλεγόμενα tweets του.

“Αν η ελευθερία του λόγου είναι, όπως λέει, ο θεμέλιος λίθος της χώρας, δεν νομίζω ότι θα υπάρχει κάποιος στην αίσθουσα που θα μπορούσε να διαφωνήσει με αυτό” είχε πει αμέσως μετά τη συνέντευξη για τον Έλον Μασκ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα