Τζιλ Μπάιντεν: Η νέα FLOTUS θα μείνει στην ιστορία – Θα έχει κανονικό επάγγελμα

Τζιλ Μπάιντεν: Η νέα FLOTUS θα μείνει στην ιστορία – Θα έχει κανονικό επάγγελμα
Οι Τζιλ και Τζο Μπάιντεν AP

Η πρώτη εν ενεργεία Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ με εργασία πλήρους απασχόλησης, ετοιμάζεται να γίνει η Τζιλ Μπάιντεν, καθώς δεν σκοπεύει να αφήσει την διδασκαλία.

Τη δική της ξεχωριστή ιστορία στον Λευκό Οίκο ετοιμάζεται να γράψει η σύζυγος του νέου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, Τζιλ, καθώς πρόκειται να γίνει η πρώτη εν ενεργεία Πρώτη Κυρία της χώρας με εργασία πλήρους απασχόλησης.

Η 69χρονη Τζιλ που παντρεύτηκε τον Τζο Μπάιντεν το 1977, είναι καθηγήτρια στο κολέγιο της Βόρειας Βιρτζίνιας, στο οποίο σκοπεύει να συνεχίσει να διδάσκει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Με δύο μεταπτυχιακά και διδακτορικό στην εκπαίδευση, η νέα FLOTUS δεν σχεδιάζει να σταματήσει να διδάσκει σύντομα, σύμφωνα με τη USA Today.

Η Katherine Jellison, ιστορικός των Πρώτων Κυριών, δήλωσε στην εφημερίδα: “Θα φέρει πραγματικά τον ρόλο της Πρώτης Κυρίας στον 21ο αιώνα. Οι Αμερικανοί ήθελαν παραδοσιακά τις Πρώτες Κυρίες τους να βρίσκονται στον Λευκό Οίκο και στο πλευρό του προέδρου όποτε είναι δυνατόν. Ίσως έχει έρθει η ώρα που οι Αμερικανοί θα αποδεχτούν περισσότερο την ιδέα ότι η σύζυγος του προέδρου μπορεί ταυτόχρονα να είναι Πρώτη Κυρία και επαγγελματίας”.

Η Μπάιντεν μιλούσε πάντα δημόσια για την αφοσίωσή της στο επάγγελμά της, γράφοντας πριν λίγους μήνες: «Η διδασκαλία δεν είναι αυτό που κάνω. Είναι αυτό που είμαι”.

Συνέχισε κανονικά στα καθήκοντά της στα 8 χρόνια που ο σύζυγός της είχε ρόλο αντιπροέδρου επί θητείας Μπαράκ Ομπάμα και πριν από την πρόσφατη εκλογική νίκη κατέστησε σαφές ότι σκοπεύει να συνεχίσει.

Η Τζιλ Μπάιντεν AP

 

«Αν φτάσουμε στον Λευκό Οίκο, θα συνεχίσω να διδάσκω. Θέλω οι άνθρωποι να εκτιμήσουν τους εκπαιδευτικούς, να αναγνωρίσουν τη συνεισφορά τους και να αναβαθμιστεί το επάγγελμα”, είπε στην CBS τον Αύγουστο.

Ωστόσο, έκανε ένα διάλειμμα από τη θέση της τους τελευταίους μήνες, έτσι ώστε να μπορεί να στηρίξει τον σύζυγό της και την Κάμαλα Χάρις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

«Πάντα υποστήριζε την καριέρα μου και αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή για να τον υποστηρίξω γιατί, ξέρετε, θέλω αλλαγή», εξήγησε στο CNN.

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν κανόνες σχετικά με τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η FLOTUS στον Λευκό Οίκο και έχουν υπάρξει διαφοροποιήσεις τα τελευταία χρόνια. Η Μισέλ Ομπάμα ηγήθηκε της εκστρατείας Let’s Move για την προώθηση υγιεινού τρόπου ζωής για τα παιδιά ενώ η Μελάνια Τραμπ διεξάγει την εκστρατεία Be Best, η οποία εξετάζει τη συναισθηματική και κοινωνική ευημερία των μικρών παιδιών στην Αμερική.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα