Τζιμ Ντέιβις: Ο Έλληνας που είναι αφεντικό της New Balance

Τζιμ Ντέιβις: Ο Έλληνας που είναι αφεντικό της New Balance

Ο Ντέϊβις γεννήθηκε στην Αμερική. Ο Έλληνας πατέρας του μετανάστευσε εκεί σε ηλικία 15 ετών. Σπούδασε χημεία και βιολογία και διακρίθηκε στον αθλητισμό. Διαβάστε περισσότερα

Έξι αυτοδημιούργητοι ομογενείς, με περιουσία από 1,3 έως 4 δισ. δολάρια, είναι στη λίστα του περιοδικού Forbes με τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς, η οποία είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Ανάμεσά τους είναι ο Τζον Πολ Ντεγιόρια, με Ιταλό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, ο Τζον Κατσιματίδης που θέλει να γίνει δήμαρχος στην Νέα Υόρκη, o οικογενειακός φίλος των Μπους, Τζορτζ Αργυρός και ο Μυτιληνιός Μαϊκλ Τζαχάρης.

Στην 161 θέση του καταλόγου, φιγουράρει το όνομα του Τζιμ Ντεϊβις. Αν το επίθετό του δεν σας λέει τίποτα, τότε σίγουρα θα ξέρετε την εταιρεία που ίδρυσε. Η New Balance. Tα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 17% και έφτασαν το 2012 τα 2,39 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η περιουσία του 70χρονου ομογενή και της οικογένειας του έφτασε τα 3,1 δισ. δολάρια.

Ο Ντέϊβις γεννήθηκε στην Αμερική. Ο Έλληνας πατέρας του μετανάστευσε εκεί σε ηλικία 15 ετών. Σπούδασε χημεία και βιολογία και διακρίθηκε στον αθλητισμό.

Το 1972,  αγόρασε μια μικρή επιχείρηση με 6 υπαλλήλους που έφτιαχνε παπούτσια. Στόχος του ήταν να ικανοποιήσει τους  ανθρώπους της εργατικής τάξης, σερβιτόρες και αστυνομικούς που έπρεπε να περνούν πολλές ώρες σε ορθοστασία και χρειάζονταν άνετα  υποδήματα.

Τζιμ Ντέιβις: Ο Έλληνας που είναι αφεντικό της New Balance

Λίγο αργότερα, η μόδα του τζόκινγκ που σάρωσε την Αμερική τη δεκαετία του 70, έφερε μεγάλα κέρδη.

Οι πωλήσεις της New Balance εκτινάχθηκαν από τα 100.000 δολάρια το 1972 στα 1,3 εκατ. δολάρια το 1976. Σχεδόν μια δεκαετία μετά, το 1985, έφτασαν τα 80 εκατ. δολάρια, και το 2002 τα 1,3 δισ. Ο Τζιμ γνώρισε την γυναίκα του Αν, όταν πήγε να εργαστεί στην εταιρεία του το 1977.

SHARE:

24Media Network