Τζον Φ. Κένεντι: Ερωμένη του αποκαλύπτει την κρυφή σχέση τους 63 χρόνια μετά

Τζον Φ. Κένεντι: Ερωμένη του αποκαλύπτει την κρυφή σχέση τους 63 χρόνια μετά
Ο γάμος του Τζον Κένεντι με την Τζάκι Μπουβιέ το 1953. ASSOCIATED PRESS

Η Νταϊάνα ντε Βεγκ, σε ηλικία 83 ετών πλέον, αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για τον κρυφό δεσμό που διατηρούσε με τον 35ο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Για 63 χρόνια, κρατούσε τη σχέση της και τον “παράφορο έρωτά της” με τον Τζον Φ. Κένεντι σαν επτασφράγιστο μυστικό. Σήμερα, στα 83 της, μετά από έξι και πλέον δεκαετίες, δύο εγγόνια και πάνω από μία 20ετία κατά την οποία διατηρεί τη δική της κλινική ψυχοθεραπείας στο West Village της Νέας Υόρκης, αποφάσισε να ανοίξει την καρδιά της και να περιγράψει καταιγιστικά τον “παράνομο” δεσμό της με τον 35ο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Νοέμβριο του 1963.

Η Νταϊάνα ντε Βεγκ, με ένα αποκαλυπτικό μακροσκελές άρθρο της στην Air Mail News αποφάσισε να μοιραστεί τον κρυφό τους δεσμό που ξεκίνησε όταν εκείνη ήταν φοιτήτρια 20 ετών και κράτησε για τέσσερα χρόνια.

Η σπίθα μεταξύ τους άναψε το 1958, σε έναν χώρο εκδηλώσεων της Βοστώνης, όπου ο Τζον Κένεντι παραχωρούσε μία προεκλογική ομιλία, η οποία αποδείχτηκε ιδιαίτερα εκθαμβωτική για μία νεαρή κοπέλα όπως ήταν τότε η ντε Βεγκ, που, εντυπωσιασμένη από την παρουσία του 40χρονου και παντρεμένου τότε Κένεντι (με την Τζάκι Κένεντι), δεν κατάλαβε καν τη στιγμή όπου ο ίδιος βρέθηκε να κάθεται δίπλα της: “Δώσε μου σε παρακαλώ τη θέση σου ώστε ένας κουρασμένος μεγάλος άνθρωπος να καθίσει δίπλα σε μία πανέμορφη κοπέλα”, φέρεται να της είπε, όπως τουλάχιστον περιγράφει η ίδια, μνημονεύοντας τη στιγμή που τον γνώρισε: “Δεν κατάλαβα πότε είχα προλάβει να χωριστώ από τους υπόλοιπους συμφοιτητές μου. Ήμουν μία κοπέλα 20 ετών, τρελά ερωτευμένη με αυτόν τον συναρπαστικό άντρα”.

Η σχέση τους είχε μόλις αρχίσει. Ένας οδηγός θα την έπαιρνε κρυφά από την πανεπιστημιούπολη και θα την οδηγούσε στο πλευρό του μετέπειτα Προέδρου των ΗΠΑ, τον οποίο ακολουθούσε πιστά, αλλά και κρυφά, σε πολλές εκστρατείες του: “Αυτό που στην πραγματικότητα έκαναν ήταν να με κρατούν σε απόσταση από τις δημόσιες εμφανίσεις του, ώστε να μένω απαρατήρητη. Έπειτα ερχόταν και με συναντούσε στο σημείο που με πήγαιναν“, περιγράφει η ντε Βεγκ, μεταφέροντας και μία δική του ατάκα από τις μεταξύ τους συζητήσεις: “Ξέρεις, δουλεύω πολύ σκληρά για μία και μόνο ψήφο εδώ“, φέρεται να της είχε πει ενώ βρίσκονταν κάποια στιγμή οι δυο τους στο αυτοκίνητο, με την ίδια μάλιστα να αποκαλεί ιδιαίτερα “βολική” τη σχέση τους καθώς “η κυρία Κένεντι δεν συμμετείχε τόσο ενεργά στην προεκλογική του εκστρατεία”.

Ο Τζον Κένεντι και η Τζάκι Κένεντι κατά την αυτοκινητοπομπή AP

Οι συναντήσεις τους, σύμφωνα με όσα γράφει, γίνονταν συχνά, είτε σε ένα διαμέρισμα της Βοστώνης, είτε σε ένα ξενοδοχείο “Carlyle” στην ανατολική πλευρά της Νέας Υόρκης. Όσο συχνές, όμως, κι αν ήταν, για την ίδια δεν ήταν αρκετές. Μετακόμισε στην Ουάσινγκτον για να είναι κοντά του (“θα ήταν καλύτερα εκεί”, υποστηρίζει σήμερα), λίγο πριν ο Κένεντι ανακαλύψει ότι ο πατέρας της ντε Βεγκ ήταν ο ίδιος Ούγγρος οικονομολόγος με τον οποίο είχε ήδη πραγματοποιήσει αρκετές συνομιλίες για πολιτικές υποθέσεις. Τότε, κάλεσε την Νταϊάνα στο σπίτι του για να του επιβεβαιώσει το γεγονός.

“Δεν είχε κάτι εναντίον μου, ωστόσο θορυβήθηκε γιατί αρκετός κόσμος ήξερε τον πατέρα μου και φοβόταν ότι θα μπορούσαν να μας ανακαλύψουν. Δεν μπορούμε, όμως, να με εγκαταλείψει και έτσι αποφασίσαμε απλά να μειώσουμε τις συναντήσεις μας. Τα πράγματα, ωστόσο, άλλαξαν ριζικά”, γράφει η ντε Βεγκ, προλογίζοντας έτσι και την περιγραφή για τις τελευταίες ημέρες της σχέσης τους: “Συναντιόμασταν λιγότερο, με αποκαλούσε «ψυχρή», ενώ ήξερε ότι εκείνος ήταν ψυχρός και κάπως έτσι έφυγα για το Παρίσι”.

Εκεί βρισκόταν όταν έμαθε και την είδηση της δολοφονίας του: “Μούδιασα όταν έμαθα τα νέα. Βρισκόμουν για δείπνο σε ένα μπιστρό στη γειτονιά μου και όταν το είδα στις ειδήσεις, είπα, δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Την επόμενη μέρα πήρα κάθε εφημερίδα που βρήκα για να πειστώ”, θυμάται η 83χρονη πλέον ντε Βεγκ, πριν απαντήσει στο ερώτημα που έθεσε η ίδια στον εαυτό της για τον λόγο όπου δεν μίλησε στο παρελθόν για τη σχέση τους:

“Εκείνη την εποχή, τα ωραία κορίτσια δεν έκαναν σεξ. Ήταν κάτι περίεργο, οπότε δεν μίλησα γι’ αυτό. Απλώς δεν ήταν κάτι που συζήτησα. Ήταν απλά κάτι που κουβαλούσα”, έγραψε, ενώ σχολίασε και τη δράση του κινήματος #MeToo που απασχόλησε αργότερα τη Νέα Υόρκη, λέγοντας ότι βλέπει ακόμα και σήμερα πολλές νεαρές γυναίκες να αφιερώνουν τα νιάτα τους σε μεγαλύτερους άνδρες όπως έκανε και εκείνη. Γι’ αυτό, όπως είπε, αποφάσισε να μοιραστεί και τη δική της ιστορία, από την οποία “διδάχτηκα πολλά. Γι’ αυτό και δεν μετανιώνω. Αλλά αν είχα την επίγνωση που έχω τώρα, δεν θα άφηνα να με πληγώσει ένας άντρας που ήταν διατεθειμένος να με αφήσει τόσο εύκολα. Δεν περίμενα να με αρραβωνιαστεί. Περίμενα, όμως, να με αγαπήσει”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα