Τζόνσον: Η έκρηξη στο Λίβερπουλ είναι υπενθύμιση της ανάγκης να είμαστε σε επαγρύπνηση

Τζόνσον: Η έκρηξη στο Λίβερπουλ είναι υπενθύμιση της ανάγκης να είμαστε σε επαγρύπνηση
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον 2021 Matt Dunham/AP Photo, Pool

Μετά την έκρηξη στο Λίβερπουλ, οι αρχές αύξησαν το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική απειλή στη χώρα. Τι δηλώνει ο Μπόρις Τζόνσον.

Οι βρετανικές αρχές ανέβασαν τη Δευτέρα το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική απειλή από «ουσιαστικό» σε «σοβαρό». Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το Ενιαίο Κέντρο Ανάλυσης Τρομοκρατίας, που πήρε την απόφαση, εκτιμά ότι μια νέα τρομοκρατική επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο θεωρείται πλέον «εξαιρετικά πιθανή», ενώ ως τώρα θεωρείτο απλώς «πιθανή».

Πρόκειται για την τέταρτη από τις συνολικά πέντε βαθμίδες συναγερμού του συστήματος που έχουν υιοθετήσει οι βρετανικές αρχές και η αναβάθμιση της οφείλεται στην έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε ταξί στο Λίβερπουλ το πρωί της Κυριακής. Σε αυτή έχασε τη ζωή του ο επιβάτης που κουβαλούσε τον εκρηκτικό μηχανισμό ενώ τραυματίστηκε ο οδηγός του ταξί. Το επίπεδο συναγερμού βρισκόταν στη βαθμίδα «ουσιαστικό» από τον Φεβρουάριο του 2021 όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η έκρηξη στο Λίβερπουλ, το οποίο η αστυνομία χαρακτήρισε τρομοκρατική ενέργεια, είναι μια υπενθύμιση της ανάγκης “να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση”.

“Δεν μπορώ να σχολιάσω τις λεπτομέρειες της υπόθεσης ή το κίνητρό της, αλλά είναι μια έντονη υπενθύμιση της ανάγκης να παραμείνουμε όλοι σε απόλυτη επαγρύπνηση”, δήλωσε ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά την ανακοίνωση ότι το επίπεδο απειλής σε εθνική εμβέλεια αυξήθηκε σε σοβαρό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα