Η στιγμή της έκρηξης σε ταξί στο Λίβερπουλ – “Ήρωας” ο οδηγός

Η στιγμή της έκρηξης σε ταξί στο Λίβερπουλ – “Ήρωας” ο οδηγός
Η στιγμή της έκρηξης έξω από το νοσοκομείο EyePress/AFP

"Ήρωας" χαρακτηρίζεται ο οδηγός του ταξί όπου έγινε η έκρηξη έξω από νοσοκομείο στο Λίβερπουλ, καθώς φέρεται να σταμάτησε τρομοκρατική ενέργεια.

“Ήρωας” χαρακτηρίζεται ο οδηγός του ταξί που φέρεται να αποσόβησε τρομοκρατική επίθεση στο Λίβερπουλ, έξω από νοσοκομείο.

Ο Ντέιβιντ Πέρι, οδηγός του ταξί πουν τυλίχθηκε στις φλόγες το πρωί της Κυριακής έξω από το Νοσοκομείο Γυναικών του Λίβερπουλ, ένα από τα μεγαλύτερα μαιευτήρια της Ευρώπης, φέρεται να κλείδωσε τις πόρτες όταν διαπίστωσε πως ο επιβάτης του ταξί ετοιμαζόταν για βομβιστική επίθεση.

Ο επιβάτης του ταξί πέθανε στο σημείο και ο κ. Πέρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Βίντεο που μεταδίδει η Daily Mail αποτυπώνει τη στιγμή της έκρηξης:

Οι “ηρωικές προσπάθειες” ενός οδηγού ταξί του Λίβερπουλ απέτρεψαν μια “τρομερή καταστροφή”, δήλωσε η δήμαρχος της πόλης.

Η κυρία Άντερσον είπε ότι δεν έχει υποστεί απειλητικά για τη ζωή του τραύματα και ότι αναρρώνει. Ο Μπόρις Τζόνσον είπε σήμερα ότι ο οδηγός ταξί ενήργησε με “απίστευτη εξυπνάδα και γενναιότητα”.

Τρεις άνδρες έχουν συλληφθεί για τρομοκρατία, ενώ η MI5 βοηθά την περιφερειακή αντιτρομοκρατική αστυνομία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θεωρεί πως γνωρίζει την ταυτότητα του επιβάτη, αλλά δεν είναι σε θέση να τη δημοσιοποιήσει, ενώ χαρακτήρισε “τρομοκρατική ενέργεια” το περιστατικό και σημείωσε ότι το κίνητρο δεν είναι σαφές.

“Παρότι το κίνητρο αυτού του περιστατικού δεν έχει γίνει κατανοητό, δεδομένων όλων των συνθηκών, έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική ενέργεια και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας συνεχίζει την έρευνα”, δήλωσε ο Ρας Τζάκσον του Σώματος αυτού.

Τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν σε σχέση με την επίθεση.

Ο επιβάτης του ταξί φαίνεται ότι είχε “κατασκευάσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό”, ο οποίος προκάλεσε την έκρηξη, ανακοίνωσε ο Τζάκσον.

“Γνωρίζουμε ότι διεξάγονταν εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης σε πολύ κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο και ότι η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 11 π.μ. Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να τα συσχετίσουμε, αλλά είναι μια παράμετρος της έρευνας που εξετάζουμε”, πρόσθεσε.

O Τζάκσον είπε στους δημοσιογράφους ότι με βάση όσα γνωρίζει ένας οδηγός της εταιρείας ταξί Delta επιβίβασε κάποιον στην λεωφόρο Ρούτλαντ, κοντά στο Σέφτον Παρκ.

“Ο επιβάτης ζήτησε να μεταβεί στο Γυναικολογικό Νοσοκομείο του Λίβερπουλ, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 10 λεπτών. Καθώς το ταξί πλησίαζε το σημείο αποβίβασης μπροστά από το νοσοκομείο σημειώθηκε έκρηξη μέσα στο όχημα, το οποίο γρήγορα τυλίχθηκε στις φλόγες”, σημείωσε ο Τζάκσον.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας άνδρας 20 ετών, ένας 21, ένας 26χρονος και ένας 29χρονος συνελήφθησαν χθες στην περιοχή Κένσινγκτον του Λίβερπουλ και τέθηκαν υπό κράτηση με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Και οι τέσσερις ανακρίθηκαν από άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας.

Ο φερόμενος ως βομβιστής αυτοκτονίας φέρεται να είχε ζητήσει από τον Πέρι να τον πάει με το ταξί στον Αγγλικανικό Καθεδρικό Ναό του Λίβερπουλ, μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από το σημείο της έκρηξης. Εκεί ήταν σε εξέλιξη τελετή για την Κυριακή Μνήμης, ως φόρος τιμής στους πεσόντες πολέμου, παρουσία βετεράνων πολέμου, αξιωματούχων και πλήθους κόσμου.

Από την πρώτη στιγμή τις έρευνες ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα